Υγεία

Πετάξτε αυτά τα 5 φρούτα: Αυξάνουν τριγλυκερίδια και σε παχαίνουν πριν το πάρεις χαμπάρι

Η διατροφολόγος Evgeniya Degtiánnikova υποστηρίζει ότι τα φρούτα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη πρέπει να αποφεύγονται για όσους θέλουν να χάσουν μερικά επιπλέον κιλά, αλλά ποια είναι αυτά;

Η διατροφολόγος Evgeniya Degtiánnikova υποστηρίζει ότι τα φρούτα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη πρέπει να αποφεύγονται για όσους θέλουν να χάσουν μερικά επιπλέον κιλά, αλλά ποια είναι αυτά; 5 φρоύτα που δεν πρέπει να τρως πıα Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να τρώτε φρούτα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως: μπανάνες, καρπούζι, μάνγκο, σταφύλια και χουρμάδες. Ούτε να τρώτε περισσότερα από δύο φρούτα την ημέρα, μερικές φορές πρέπει να περιορίζεστε σε ένα, συνιστάται η ειδικός. Η ειδικός εξήγησε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ο ρυθμός με τον οποίο η γλυκόζη εισέρχεται στο αίμα ως απάντηση στην κατανάλωση ορισμένων τροφών. Όσο υψηλότερος είναι αυτός ο δείκτης, τόσο πιο γρήγορος είναι ο ρυθμός με τον οποίο εισέρχεται η γλυκόζη στο αίμα και τόσο μεγαλύτερη είναι η απότομη αύξηση της γλυκόζης. «Αυτό σημαίνει ότι ο γλυκαιμικός δείκτης χαρακτηρίζει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή ινσουλίνης , της κύριας ορμόνης που κάνει τη γλυκόζη να εισέρχεται στο κύτταρο, μέσω της οποίας λαμβάνουμε ενέργεια». Ο περιορισμός των γλυκών φρούτων οδηγεί σε μείωση των τριγλυκεριδίων στο αίμα, εξήγησε η ειδικός.«Τα αυξημένα επίπεδά του συνδέονται με διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο και όταν τα επινεφρίδια εξαντλούνται, η ζάχαρη μπορεί να πυροδοτήσει υπογλυκαιμία», κατέληξε η διατροφολόγος. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα φρούτα όπως ο ανανάς που μπορούν να θεωρηθούν ως τέλειοι σύμμαχοι όσον αφορά την απώλεια βάρους, αν και είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο για να αξιολογήσει μεμονωμένα εκείνα τα τρόφιμα που χρειάζεται το σώμα μας για να εξαλείψει το υπερβολικό βάρος στο μέγιστο.  

4 συνδυασμοί φρούτων που πρέπει να αποφεύγουμε

4 συνδυασμοί φρούτων που πρέπει να αποφεύγουμε

Οι φρουτοσαλάτες δίνουν και παίρνουν αυτή την εποχή. Ταιριάζουν, όμως, όλα με όλα ή μήπως κινδυνεύουμε από πεπτικά προβλήματα αν δεν κάνουμε τους σωστούς συνδυασμούς;

Μην τρώτε καρπούζι και πεπόνι με άλλα φρούτα

Τα φρούτα τύπου πεπόνι και καρπούζι περνούν από την πέψη πιο γρήγορα από άλλα φρούτα κι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Ο συνδυασμός τους με άλλα φρούτα μπορεί να επηρεάσει την πέψη τους.

Αποφύγετε τον συνδυασμό φρούτων με υψηλή πρωτεΐνη και με υψηλό άμυλο

Κάποια φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο από τη φύση τους, όπως τα διάφορα είδη μπανάνας, τα αποξηραμένα σύκα, τα μήλα.

Αυτά τα φρούτα, καλό είναι να μην τα συνδυάζετε με φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, όπως το γκουάβα, τα αποξηραμένα βερίκοκα, το ακτινίδιο, το αβοκάντο και τα μύρτιλα. Ο λόγος είναι ότι ο οργανισμός χρειάζεται μια όξινη βάση για την πέψη των πρωτεϊνών και μια αλκαλική βάση για τη διάσπαση του αμύλου και ο συνδυασμός των παραπάνω δεν βοηθά.

Προτεινόμενο Άρθρο Τραγωδία στην Κίσσαμο Χανίων: Νεκρό 5χρονο παιδί που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Μην συνδυάζετε όξινα με γλυκά φρούτα

Τα όξινα και υπόξινα φρούτα όπως το γκρέιπφρουτ, οι φράουλες, τα μήλα, τα ρόδια και τα ροδάκινα δεν πρέπει ποτέ να συνδυάζονται με γλυκά φρούτα όπως η μπανάνα και οι σταφίδες.

Ένας τέτοιος συνδυασμός οδηγεί συχνά σε πεπτικά προβλήματα όπως ναυτία, πονοκέφαλοι, οξέωση (περίσσεια οξέων στο αίμα).

Μην συνδυάζετε παπάγια και λεμόνι

Μπορεί να ακούγεται παράξενος συνδυασμός, αλλά δεν είναι ασυνήθιστος, ειδικά στο εξωτερικό. Δεν είναι, όμως, σωστός, καθώς μπορεί να προκαλέσει αναιμία και ανισορροπία αιμογλοβίνης μεταξύ άλλων. Ειδικά όσον αφορά τα παιδιά, μπορεί να είναι και επικίνδυνος.

Ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων