Lifestyle

Η πιο υγιεινή τροφή για καρδιά, καρκίνο, αρθρίτιδα και όχι μόνο

Το ταχίνι είναι ένα είδος βουτύρου από σπόρους, το οποίο γίνεται από σουσάμι που συνθλίβεται σε σκόνη και καβουρδίζεται. Το ταχίνι χρησιμοποιείται ευρέως στην…

Το ταχίνι είναι ένα είδος βουτύρου από σπόρους, το οποίο γίνεται από σουσάμι που συνθλίβεται σε σκόνη και καβουρδίζεται.

Το ταχίνι χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική και την μεσανατολική κουζίνα, αλλά και σε πιάτα των χωρών της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με την βάση δεδομένων USDA National Nutrient, μία μερίδα ταχίνι (2 κουταλιές της σούπας) από καβουρδισμένο σουσάμι περιέχει:

178 θερμίδες

16 γραμμάρια λίπους

6 γραμμάρια υδατανθράκων (3 γραμμάρια ινών και 0 γραμμάρια ζάχαρη) και

Προτεινόμενο ΆρθροVoice: Έμειναν «κάγκελο» Καπουτζίδης και κριτές – Ο Good Job Nicky ανέβηκε πάνω στη σκηνή, τραγούδησε 1η φορά ελληνικά και θύμισε…Πάριο

5 γραμμάρια πρωτεΐνης

Παρέχει επίσης το:

30% των ημερήσιων αναγκών του

Ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων