ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμβουλή από σεφ για να κάνετε το κρέας ιδιαίτερα τρυφερό: Προσθέστε αυτό το μυστικό συστατικό πριν το μαγείρεμα

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κρέας τόσο τρυφερό που σχεδόν λιώνει στο στόμα και αναρωτηθήκατε πώς να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα; Η απάντηση είναι εκπληκτικά απλή…

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κρέας τόσο τρυφερό που σχεδόν λιώνει στο στόμα και αναρωτηθήκατε πώς να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα;
Η απάντηση είναι εκπληκτικά απλή: μαγειρική σόδα!

Συμβουλή από σεφ για να κάνετε το κρέας ιδιαίτερα τρυφερό

Αν και αυτό το συστατικό είναι πιο γνωστό για τη χρήση του στη ζαχαροπλαστική, κάνει θαύματα και στο κρέας. Ελάχιστοι γνωρίζουν αυτή την επαναστατική μέθοδο, η οποία μαλακώνει αποτελεσματικά το κοτόπουλο, το μοσχάρι, το χοιρινό, και ακόμη και το ψάρι, όπως ανακάλυψε η Shelia Klein.

Πώς λειτουργεί αυτή η τεχνική;

Η χρήση μαγειρικής σόδας για να μαλακώσετε το κρέας είναι πανεύκολη. Απλώς πασπαλίστε το ωμό κρέας με μια λεπτή στρώση σόδας, καλύπτοντας όλες τις πλευρές του.

Μπορείτε να το κάνετε με αλατοπίπερο ή να το απλώσετε με τα δάχτυλά σας για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αφήστε το να μείνει για περίπου 10 λεπτά, αλλά όχι περισσότερο, για να μην αλλοιωθεί η γεύση. Μετά από αυτό το διάστημα, ξεπλύνετε το καλά με κρύο νερό, σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας και μαγειρέψτε το όπως συνήθως.

Γιατί η μαγειρική σόδα είναι τόσο αποτελεσματική;

Η μαγειρική σόδα αυξάνει το pH του κρέατος, κάνοντάς το πιο αλκαλικό. Αυτό αποτρέπει την υπερβολική συρρίκνωση των πρωτεϊνών κατά το μαγείρεμα, διατηρώντας τους φυσικούς χυμούς του κρέατος και κάνοντάς το πολύ πιο τρυφερό. Το αποτέλεσμα; Μια πιο μαλακή υφή και πιο έντονη γεύση, ανεξάρτητα από τον τύπο του κρέατος που χρησιμοποιείτε.

Συμβουλή από σεφ για να κάνετε το κρέας ιδιαίτερα τρυφερό: προσθέστε αυτό το μυστικό συστατικό πριν το μαγείρεμα
Μια μέθοδος που εφαρμόζεται σε πολλά είδη κρέατος

Είτε πρόκειται για στήθος κοτόπουλου, μπριζόλα, χοιρινό κότσι ή ακόμη και σολομό, αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά διαφορετικά είδη κρέατος. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για πιο σφιχτά κομμάτια, καθώς τα μαλακώνει και τα βοηθά να απορροφήσουν καλύτερα τα αρώματα και τα μπαχαρικά.

Συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα

Μην το αφήσετε για πολύ ώρα – 10 λεπτά είναι αρκετά για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση.
Ξεπλύνετε καλά το κρέας μετά την αναμονή – για να αποφύγετε την ανεπιθύμητη γεύση.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μέθοδο κυρίως σε λεπτά κομμάτια κρέατος – γιατί η δράση της είναι πιο αποτελεσματική στην επιφάνεια.
Συμβουλή από σεφ για να κάνετε το κρέας ιδιαίτερα τρυφερό: προσθέστε αυτό το μυστικό συστατικό πριν το μαγείρεμα

Ένα απλό κόλπο που αξίζει να δοκιμάσετε!

Αν θέλετε να αναβαθμίσετε τα πιάτα με κρέας, η μαγειρική σόδα είναι η τέλεια λύση. Είναι φθηνή, εύκολη στη χρήση και εξαιρετικά αποτελεσματική – κάνοντας το κρέας ζουμερό και απίστευτα τρυφερό. Δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο σήμερα και ανακαλύψτε πόσο απίστευτα μαλακό και γευστικό μπορεί να γίνει το κρέας!

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Προτεινόμενο ΆρθροEKTAKTO: Λεωφορείο έπεσε από γέφυρα – Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες

Ανησυχία για την επώδυνη «μάχη» της Μπέλα Χαντίντ – Τι είναι η νόσος του Lyme από την οποία έχει προσβληθεί

Εξαντλημένη μετά από 12 χρόνια διαγνωσμένη από αυτή την «αόρατη» ασθένεια

Ανησυχία για την επώδυνη «μάχη» της Μπέλα Χαντίντ

Στο νοσοκομείο βρίσκεται η Μπέλα Χαντίντ, όπως αποκάλυψε με φωτογραφίες που ανήρτησε, φανερά εξαντλημένη από τις συνέπειες της νόσου του Lyme, από την οποία έχει προσβληθεί. Το μοντέλο μοιράστηκε στιγμιότυπα από το κρεβάτι του νοσοκομείου και έγραψε: «Συγγνώμη που πάντα εξαφανίζομαι, σας αγαπώ».

Δημοσίευσε επίσης, φωτογραφίες από έναν εξωτερικό κήπο, φωτογραφίες από την οικογένεια και τους φίλους της που την επισκέπτονται και περνούν χρόνο μαζί. Στην τελευταία φωτογραφία, εμφανίζεται να κάθεται στη γωνία ενός ανελκυστήρα με βρεγμένα μαλλιά, κρατώντας μια κούπα καφέ.

Η Μπέλα Χαντίντ είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Lyme το 2013 – μια χρόνια ασθένεια που συχνά χαρακτηρίζεται ως «αόρατη», επειδή τα συμπτώματα δεν είναι πάντα εμφανή με γυμνό μάτι, αλλά επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητα.

«Αυτή η ασθένεια μας γονάτισε»
Η μητέρα του 28χρονου μοντέλου, Γιολάντα Χαντίντ, δημοσίευσε φωτογραφίες της κόρης της στο νοσοκομείο, περιγράφοντας μέσα από ανάρτησή της στο Instagram τη «σιωπηλή μάχη» της με την ασθένεια, που όπως τόνισε, «έχει ραγίσει τον πυρήνα της ύπαρξής της».

Στη σχετική ανάρτηση, η μητέρα της έγραψε: «Όπως καταλαβαίνετε, το να βλέπω την Μπέλα μου να παλεύει σιωπηλά έχει ραγίσει τον πυρήνα της ύπαρξής μου και με έχει βυθίσει στην πιο σκοτεινή απελπισία. Η αόρατη αναπηρία της χρόνιας νευρολογικής νόσου του Lyme είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να εξηγήσει ή να κατανοήσει. Προσπαθώ να δίνω το παράδειγμα σε αυτό το ταξίδι μας με το Lyme, αλλά ο δικός μου πόνος δεν συγκρίνεται με το να βλέπω το παιδί μου να υποφέρει. Ύστερα από πολλά χρόνια σταμάτησα να μοιράζομαι την προσωπική μου ιστορία, γιατί χρειαζόμουν μια αλλαγή, χρόνο για να επικεντρωθώ στη δική μου θεραπεία αντί να απορροφώ τις απόψεις των άλλων για το ταξίδι μου. Ακόμα κι έτσι, παραμένω η ”σύμβουλος” της υγείας μου και, έπειτα από δεκαπέντε χρόνια αναζητήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, είμαι ακόμη αποφασισμένη να βρω μια θεραπεία που να είναι προσιτή σε όλους. Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να μοιραστώ όσα έχουμε μάθει με εσάς και την κοινότητά μας για το Lyme, μόλις τα εργαστηριακά αποτελέσματα δείξουν τη νίκη μας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Στη γλυκιά μου Μπελίτα: Είσαι ακούραστη και θαρραλέα. Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να υποφέρει στο σώμα του από μια ανίατη χρόνια ασθένεια. Θαυμάζω το θάρρος σου και την προθυμία σου να συνεχίζεις να παλεύεις για την υγεία σου, παρά τα αποτυχημένα πρωτόκολλα και τις αμέτρητες αποτυχίες που έχεις αντιμετωπίσει. Δεν υπάρχουν λόγια αρκετά μεγάλα για να περιγράψουν το σκοτάδι, τον πόνο και την άγνωστη κόλαση που έχεις ζήσει από τη διάγνωσή σου το 2013. Δεν έζησες πραγματικά -έμαθες απλώς πώς να υπάρχεις μέσα στη φυλακή του παράλυτου μυαλού σου. Είμαι τόσο περήφανη για τη μαχήτρια που είσαι. Δεν είσαι μόνη. Σου υπόσχομαι πως θα είμαι στο πλευρό σου σε κάθε βήμα, όσος χρόνος και αν χρειαστεί. Πάλεψες και πέρασες έναν ακόμη μήνα θεραπείας και ξέρω πως ο Θεός είναι καλός, τα θαύματα συμβαίνουν κάθε μέρα. Προσεύχομαι για τη γρήγορη ανάρρωσή σου, αγάπη μου. Αυτή η ασθένεια μας γονάτισε, αλλά πάντα ξανασηκωνόμαστε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για καλύτερες μέρες, μαζί. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ, μαχήτριά μου».

View this post on Instagram

A post shared by YOLANDA (@yolanda.hadid)

Τι είναι η νόσος του Lyme
Η νόσος του Lyme είναι μια λοιμώδης ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi και μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω τσιμπήματος μολυσμένων κροτώνων (τσιμπουριών).

Πρόκειται για την πιο συχνή νόσο που συνδέεται με τσιμπούρια στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, και μπορεί να εμφανιστεί με ποικιλία συμπτωμάτων, όπως δερματικό εξάνθημα (χαρακτηριστικός ερυθρός δακτύλιος), πυρετό, κόπωση, πονοκεφάλους και μυοσκελετικούς πόνους.

Σε περίπτωση που δε διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα με αντιβιοτικά, η νόσος του Lyme μπορεί να εξελιχθεί σε πιο σοβαρές μορφές, επηρεάζοντας το νευρικό σύστημα, τις αρθρώσεις και την καρδιά.

Βασικά σημεία σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:
Ορισμός και εποπτεία: Η νόσος Lyme περιλαμβάνεται στην κατηγορία των μη ιογενών νοσημάτων που μεταδίδονται με κρότωνες, και παρακολουθείται επιδημιολογικά.

Τρόπος μετάδοσης: Με το δάγκωμα μολυσμένου κρότωνα. Το βακτήριο συνήθως βρίσκεται στους κρότωνες που έχουν τραφεί από άγρια ζώα -π.χ. τρωκτικά, αλλά και άλλα- και μετά μπορούν να μολύνουν άνθρωπο.

Στάδια: Η λοίμωξη μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορα στάδια, ξεκινώντας από πρώιμα συμπτώματα στο σημείο του τσιμπήματος (π.χ. κόκκινο εξάνθημα), και αν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, να προχωρήσει και να επηρεάσει αρθρώσεις, νευρικό σύστημα ή άλλα όργανα.

Πρόληψη: Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ τονίζουν τη σημασία της προστασίας από τσιμπούρια -αποφυγή περιοχών με υψηλό κίνδυνο, χρήση κατάλληλης ένδυσης, έλεγχο δέρματος μετά από παραμονή σε τέτοιες περιοχές, και άμεση και σωστή αφαίρεση των τσιμπουριών.

Ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων