Αυτά τα φυτά εκτός από τη διακόσμηση του χώρου σας μπορούν να συμβάλλουν και στη μείωση της υγρασίας καθώς έχουν την ιδιότητα να την απορροφούν την υγρασία στο σπίτι.
Αuτά είναι τα 5 φυτά
Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά οικιακά φυτά που απορροφούν την υγρασία. Ένα πλεονέκτημα των φυτών που βασίζονται στην απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα είναι ότι είναι πολύ ανθεκτικά και τα περισσότερα απαιτούν λίγη φροντίδα.
Τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας είναι γνωστό ότι μπορεί να επιδεινώσουν πολλά προβλήματα υγείας. Το άσθμα, οι αλλεργίες, η αρθρίτιδα και διάφορα δερματικά προβλήματα συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτά. Επομένως είναι καλό και για την υγεία μας να κρατάμε χαμηλά τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι μας. Ανακαλύψτε τα 5 φυτά που μπορούν να σας βοηθήσουν.
Τα 5 φυτά που ρίχνουν την υγρασία στο σπίτι:
Κάκτος
Χλωρόφυτο
Zanzibar Gem / Ζαμιοκούλκας
Ορχιδέες
Αγγλικός κισσός
1.Κάκτος
Οι κάκτοι ευδοκιμούν τους καλοκαιρινούς μήνες όταν τα επίπεδα υγρασίας μπορεί να αυξηθούν δραστικά. Έτσι, παρόλο που απαιτούν πολύ ηλιακό φως, δεν χρειάζονται πολλή συντήρηση.
Αυτά τα φυτά έρχονται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, επομένως είναι εξαιρετικά για τη διακόσμηση οποιουδήποτε δωματίου στο σπίτι σας. Είναι επίσης γνωστά για την απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα.
2.Χλωρόφυτο
Σε αντίθεση με τον κάκτο, τα χλωρόφυτα δεν χρειάζονται πολύ ηλιακό φως. Έτσι, μπορούν να επιβιώσουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και είναι μια εξαιρετική επιλογή φυτού για τη μείωση της υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους.
Αυτά τα φυτά απαιτούν πολύ χαμηλή συντήρηση, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν ξεχνάτε να τα ποτίζετε κάθε τόσο. Επίσης, αν βάλετε το φυτό σε βάση, θα έχετε εξαιρετική διακόσμηση του δωματίου.
3.Zanzibar Gem
Το Zanzibar Gem ή αλλιώς ο Πολύτιμος λίθος της Ζανζιβάρης είναι ένα όμορφο εξωτικό φυτό όπως υποδηλώνει και το όνομά του. Δεν απαιτεί σχεδόν καμία φροντίδα. Αυτό το φυτό κάνει εξαιρετική δουλειά στην απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα.
Είναι ένα μεγάλο φυτό, αλλά όπου κι αν το βάλετε, όχι μόνο θα κάνει τη δουλειά του και θα μειώσει τα επίπεδα υγρασίας, αλλά είναι και όμορφο στο χώρο σας.
Το Zanzibar Gem ή αλλιώς ο Πολύτιμος λίθος της Ζανζιβάρης κάνει εξαιρετική δουλειά στην απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα.
4.Ορχιδέες
Βάλτε λίγο χρώμα στο σπίτι σας με μια ορχιδέα. Παρόλο που απαιτούν περισσότερη φροντίδα, πότισμα μία φορά την εβδομάδα και η άμεση έκθεση στο ηλιακό φως αξίζει τον κόπο να το τοποθετήσετε στο χώρο σας.
Αυτό το μικρό φυτό μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο και να απορροφήσει την υγρασία γύρω του, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των επιπέδων της υγρασίας στο σπίτι σας ενώ αποτελούν και ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο.
5.Αγγλικός κισσός
Αυτό που κάνει τον αγγλικό κισσό να διαφέρει από αυτά τα άλλα φυτά είναι ότι αναπτύσσεται προς τα κάτω, επιτρέποντάς σας να τον τοποθετήσετε σε υψηλότερες θέσεις στο σπίτι σας.
Αυτό το φυτό που απορροφά την υγρασία δεν χρειάζεται πολλή συντήρηση ή φως και αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσετε ποικιλία των φυτών σας.
Η προσθήκη πολλών φυτών μπορεί να κάνει τον αέρα πολύ ξηρό. Προσθέστε λοιπόν σταδιακά φυτά που απορροφούν την υγρασία σε χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας.
Μερικές ακόμη χρήσιμες συμβουλές για να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο:
Αν έχετε υπερβολική υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αφυγραντήρα για να την περιορίσετε.
Μπορείτε ακόμη να ρυθμίσετε το κλιματιστικό σας, ώστε να κάνει αφύγρανση του αέρα.
Αερίζετε το χώρο και ανοίγετε τα παράθυρα του σπιτιού σας, για να μπαίνει ο ήλιος στο εσωτερικό.
Μη μαγειρεύετε με ανοιχτή την πόρτα της κουζίνας, καθώς ενισχύεται το πρόβλημα της υγρασίας.
Ελέγξτε τα υδραυλικά σας. Συχνά ευθύνονται για τα προβλήματα υγρασίας στο σπίτι.
Αν μένετε σε παραθαλάσσια περιοχή ή έχετε έντονη υγρασία, καλό είναι να μονώσετε το χώρο σας.
Αν πάλι η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας είναι πολύ ξηρή, εξαιτίας της χρήσης κλιματιστικών ή του καλοριφέρ, τοποθετήστε πάνω στα σώματα ένα μικρό δοχείο με νερό – καθώς θα εξατμίζεται το νερό θα υγράνει κάπως το χώρο.
Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε έναν υγραντήρα – το ειδικό μηχάνημα αυξάνει τεχνητά τα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα.
10 πράγματα που πρέπει πάντα να βάζετε στο ψυγείο και 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο ψυγείο
Η σωστή αποθήκευση τροφίμων
Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της διατροφικής αξίας τους. Με την ποικιλία τροφίμων που έχουμε στις κουζίνες μας, συχνά δημιουργείται σύγχυση για το ποια χρειάζονται ψυγείο και ποια όχι. Ο οδηγός αυτός έχει στόχο να ξεκαθαρίσει αυτές τις διαφορές, ώστε να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας με τρόπο που μεγιστοποιεί τη φρεσκάδα και ελαχιστοποιεί τη σπατάλη.

Η σημασία της ψύξης
Η ψύξη επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, που μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα και να τα καταστήσουν επικίνδυνα για κατανάλωση. Διατηρώντας ορισμένα τρόφιμα σε χαμηλή θερμοκρασία, μπορούμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους, να κρατήσουμε τη γεύση τους και να προστατεύσουμε τα θρεπτικά τους συστατικά. Ωστόσο, δεν ωφελούνται όλα τα τρόφιμα από την ψύξη· κάποια μάλιστα μπορεί να υποστούν βλάβη.
10 βασικά τρόφιμα που πρέπει ΠΑΝΤΑ να μπαίνουν στο ψυγείο

1. Φράουλες και γενικά όλα τα παρόμοια: Τα βάζουμε στο ψυγείο για να μην μουχλιάζουν
Φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα χαλάνε πολύ εύκολα. Το ψυγείο επιβραδύνει την αλλοίωση και τα κρατάει φρέσκα περισσότερο. Ιδανικά αποθηκεύστε τα σε δοχείο που «αναπνέει» για να μην συγκεντρώνεται υγρασία.
2. Μήλα: Στο ψυγείο αυξάνεται η διάρκειας φρεσκάδας τους και της τραγανής υφής τους
Αν και μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός ψυγείου, στο ψυγείο τα μήλα διατηρούνται πολύ περισσότερο καιρό και μένουν τραγανά. Βάλτε τα στο συρτάρι φρούτων για μέγιστη φρεσκάδα.
3. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Διατήρηση φρεσκάδας και θρεπτικών συστατικών
Σπανάκι, λάχανο, μαρούλι είναι καλύτερο να φυλάσσονται στο ψυγείο για να μην μαραθούν και χάσουν θρεπτικά συστατικά. Φυλάξτε τα σε σακουλάκι ή δοχείο με χαρτί κουζίνας που απορροφά την υγρασία.

4. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Πρόληψη αλλοίωσης και βακτηριακής ανάπτυξης
Γάλα, τυρί, γιαούρτι χαλάνε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου. Το ψυγείο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και την ποιότητα.
5. Αυγά: Ασφάλεια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να προλαμβάνεται η ανάπτυξη σαλμονέλας και άλλων βακτηρίων. Έτσι διατηρούνται περισσότερο και καλύτερα.
6. Μαγειρεμένα κρέατα: Διατήρηση γεύσης και ασφάλειας
Κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό μετά το μαγείρεμα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη χαλάσουν. Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία.
7. Φαγητά που περίσσεψαν: Μείωση σπατάλης και ασφάλεια
Πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα. Η σωστή αποθήκευση σε κλειστά δοχεία διατηρεί την ποιότητα και αποφεύγει τη σπατάλη. Θα πρέπει να τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι 3-4 μέρες το πολύ.

8. Φρέσκα μυρωδικά: Αυξάνεται η φρεσκάδας τους και η γεύση τους
Μαϊντανός, κόλιανδρος, βασιλικός χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου. Βάλτε τα σε ποτήρι με νερό και καλύψτε με σακούλα για να διαρκέσουν περισσότερο.
9. Ανοιγμένες σάλτσες: Διατήρηση ποιότητας και ασφάλειας
Κέτσαπ, μαγιονέζα, σάλτσες σαλάτας, αφού ανοιχτούν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.
10. Φρέσκοι χυμοί: Διατήρηση θρεπτικών και γεύσης
Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί είναι καλύτερο να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη ζυμωθούν. Κρατήστε τους σε αεροστεγή δοχεία.

10 βασικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο
1. Πατάτες: Αποφυγή αλλαγής γεύσης και υφής
Στο ψυγείο, το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη, δίνοντας γλυκιά γεύση και κοκκώδη υφή. Φυλάξτε τις σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.
2. Κρεμμύδια: Δεν τα βάζουμε στο ψυγεία για να μην μουχλίασουν και μαλακώσουν
Η υγρασία του ψυγείου τα χαλάει. Κρατήστε τα σε αεριζόμενο χώρο, μακριά από πατάτες.
3. Εσπεριδοειδή: Διατήρηση γεύσης και χυμώδους υφής
Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ χάνουν γεύση και ζουμιά αν μπουν στο ψυγείο. Φυλάξτε τα σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Ντομάτες: Διατήρηση γεύσης και υφής
Στο ψυγείο γίνονται άνοστες και αλευρώδεις. Αφήστε τις εκτός ψυγείου να ωριμάσουν σωστά.
5. Ψωμί: Αποφυγή μπαγιατέματος
Το ψυγείο το ξεραίνει πιο γρήγορα. Κρατήστε το σε ψωμιέρα ή δροσερό μέρος.
6. Μέλι: Αποφυγή κρυστάλλωσης και σκλήρυνσης
Δεν χρειάζεται ψυγείο και χαλάει η υφή του εκεί. Κρατήστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.
7. Καφές: Διατήρηση αρώματος και γεύσης
Οι κόκκοι ή η σκόνη καφέ απορροφούν υγρασία και μυρωδιές στο ψυγείο. Φυλάξτε τους σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό χώρο.
8. Σκόρδο: Πρόληψη φύτρωσης και αλλοίωσης
Στο ψυγείο φυτρώνει και γίνεται λαστιχωτό. Χρειάζεται ξηρό, δροσερό μέρος με καλή κυκλοφορία αέρα.
9. Μπανάνες: Ομαλή ωρίμανση και γεύση
Το ψυγείο διακόπτει την ωρίμανση και μαυρίζει η φλούδα. Κρατήστε τις εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν.
10. Αβοκάντο: Έλεγχος ωρίμανσης και υφής
Πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν. Αν μπουν νωρίτερα, καθυστερεί η ωρίμανση και αλλάζει η υφή.
Περισσότερα τρόφιμα που πρέπει και δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Ας δούμε όμως περισσότερα τρόφιμα μιας και είδαμε τα βασικά
Τρόφιμα που πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Ψάρια και θαλασσινά: Πολύ ευπαθή· διατηρούνται ασφαλή μόνο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, σαλάμι): Χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου.
Φρέσκο γάλα αμυγδάλου/σόγιας/βρώμης (όχι UHT): Χρειάζονται ψυγείο μετά το άνοιγμα.
Τόφου: Μπαίνει πάντα στο ψυγείο, ιδανικά σε νερό που αλλάζεται καθημερινά.
Φρέσκα ζυμαρικά & φύλλο ζύμης: Δεν έχουν συντηρητικά, άρα χρειάζονται ψύξη.
Φρέσκα μανιτάρια: Διατηρούνται καλύτερα σε χαρτοσακούλα στο ψυγείο.
Κατεψυγμένα προϊόντα που αποψύχθηκαν: Αν αποψυχθούν, πρέπει να μείνουν στο ψυγείο και να καταναλωθούν σύντομα.
Φρέσκα γλυκά με κρέμα ή σοκολάτα (π.χ. μιλφέιγ, εκλέρ): Χαλάει γρήγορα η γέμιση.
Πίτες και μαγειρευτά με τυρί ή αυγά: Χρειάζονται ψυγείο μετά το ψήσιμο.
Χυμοί σε συσκευασία (όχι συμπυκνωμένοι): Μετά το άνοιγμα πρέπει να φυλάσσονται ψυχόμενοι.
Τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Αγγούρια: Μαυρίζουν και χαλάνε πιο γρήγορα με το κρύο. Κρατήστε τα σε δροσερό μέρος.
Πιπεριές: Η ψύξη αλλοιώνει τη γεύση τους και τα κάνει μαλακά.
Κολοκύθια και μελιτζάνες: Χάνουν τη γεύση και μαλακώνουν πιο γρήγορα στο ψυγείο.
Κολοκύθα (ολόκληρη): Καλύτερα εκτός ψυγείου· μόνο κομμένη χρειάζεται ψυγείο.
Μήλα (αν είναι να καταναλωθούν σύντομα): Μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός.
Αχλάδια: Όπως οι μπανάνες, ωριμάζουν καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
Ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια: Διατηρούν το άρωμά τους εκτός ψυγείου.
Ελαιόλαδο: Στο ψυγείο πήζει και δημιουργεί κρυστάλλους.
Σάλτσες σε κονσέρβα ή βαζάκι (κλειστές): Μόνο μετά το άνοιγμα χρειάζονται ψυγείο.
Ξηροί καρποί: Δεν χρειάζονται ψυγείο· αρκεί δροσερό, ξηρό μέρος.
- Όλο το Ίντερνετ μιλά για τον Λάκη Γαβαλά – Είπε για τον Μαζωνάκη αuτό που όλοι σκέφτονται αλλά δεν τολμούν το πουν
- «Αυτός ο ηγέτης θα λυτρώσει την Ελλάδα» – H προφητεία του Αγίου Παΐσιου
- Σήμερα εορτάζει ο Άγιος που κατασπαράχτηκε από άγρια και πεινασμένα θηρία για την Πίστη του
- Μητσοτάκης: «Η πολιτική δεν είναι για πάντα – Σίγουρα θα δουλέψω μετά την πολιτική»