Το βράσιμο των αυγών μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά το να τα φτιάξετε σωστά—μαλακά, μέτρια ή σφιχτά— μπορεί να είναι δύσκολο.
Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να ξεκινάτε με κρύο νερό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τους χρόνους και τα αποτελέσματα του μαγειρέματος.
Παρακάτω διαβάστε μια αλάνθαστη μέθοδο για να μαγειρεύετε τέλεια τα αυγά σας κάθε φορά.
Κατανόηση των Βασικών: Τα βραστά αυγά είναι υπέροχα από μόνα τους, σε σαλάτες ή σε διάφορα πιάτα. Είναι γεμάτα με πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, καθιστώντας τα μια υγιεινή επιλογή γεύματος.
Υλικά που χρειάζονται:
φρέσκα αυγά
Κατσαρόλα με καπάκι
Μπολ με παγωμένο νερό
Χρονόμετρο
Διαδικασία βήμα βήμα για να βράσετε τέλεια τα αυγά:
Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου: Ξεκινήστε με αυγά που είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να αποφύγετε ρωγμές από ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
Χρόνος μαγειρέματος:
Μαλακό: 4-6 λεπτά.
Μέτριο βρασμένο: 6-9 λεπτά.
Σκληρό βρασμένο: 10-12 λεπτά. Προσαρμόστε τους χρόνους ανάλογα και με το μέγεθος των αυγών.
Κρύωμα των αυγών: Μετά το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα αυγά σε παγωμένο νερό για να σταματήσουν να βράζουν και για να είναι εύκολο το ξεφλούδισμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Ξεφλούδισμα: Σπάστε και ξεφλουδίστε τα αυγά κάτω από τρεχούμενο νερό, κάτι που βοηθά στην απομάκρυνση του κελύφους.
Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα:
Φρεσκάδα: Χρησιμοποιήστε λίγο παλαιότερα αυγά για ευκολότερο ξεφλούδισμα.
Συνέπεια: Μείνετε πιστοί στον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείτε για να τελειοποιήσετε την ετοιμασία τους όπως ακριβώς τα προτιμάτε.
Αποθήκευση: Διατηρήστε τα βραστά αυγά με το τσόφλι τους στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα για καλύτερη φρεσκάδα.
Με λίγη εξάσκηση, θα καταφέρετε να βράζετε τέλεια τα αυγά κάθε φορά. Απολαύστε τα αυγά σας, μαλακά, μέτρια ή βραστά!
Έχω 6 αυγά. Έσπασα τα 2. Τηγάνισα τα 2. Έφαγα τα 2. Πόσα αυγά μου έμειναν; 99% δεν μπορεί να το βρει
Το αυγό είναι μια τροφή χαμηλού κόστους που θα μπορούσε να ενταχθεί στα πλαίσια μιας ισορροπημένης αλλά και οικονομικής διατροφής.
Αποτελεί ένα από τα πλέον χρήσιμα και σημαντικά συστατικά στον τομέα της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, καθώς πολλές συνταγές θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τις ιδιότητες του.
Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.
Ας αφήσουμε όμως τις γενικολογίες και ας δούμε την απάντηση στον σημερινή μας γρίφο
Η απάντηση: Έσπασες 2 και μαγείρεψες και έφαγες. Έχουν μείνει 4 αυγά.
- Ραγδαίες εξελίξεις στη Φοινικούντα: Το νέο στοιχείο που οδηγεί την ΕΛ.ΑΣ. στη λύση της υπόθεσης
- Τζουμέρκα: Δραματική διάσωση πυροσβέστη που παρασύρθηκε από τα νερά
- The Voice: «Δεν περάσανε την κόρη μου και πέρασαν την άφωνη, το βύσμα» – Ξεσπά μητέρα διαγωνιζόμενης
- Κατερίνα Καινούργιου: Κινείται νομικά εναντίον Γκουντάρα – Κάκκαβα

