ΚΟΛΠΑ

Η κρέμα Nivea στο μπλε βαζάκι έχει υπέροχα οφέλη που πολλοί δεν γνωρίζουν

Η κρέμα Nivea, το μπλε βάζο που σίγουρα έχετε δει ή που πιθανώς έχετε στο σπίτι σας, είναι μια πραγματική περιποίηση για την περιποίηση του δέρματος.

Η κρέμα Nivea, το μπλε βάζο που σίγουρα έχετε δει ή που πιθανώς έχετε στο σπίτι σας, είναι μια πραγματική περιποίηση για την περιποίηση του δέρματος.

Αυτό το απλό και οικονομικό προϊόν έχει μυστικά χαρακτηριστικά για να διατηρεί το δέρμα σας ελκυστικό, ενυδατωμένο και περιποιημένο. Ανακαλύψτε πώς θα αξιοποιήσετε τα οφέλη της παρακάτω.

1. Βαθιά ενυδάτωση για τα χέρια και τα πετσάκια.

Εάν τα χέρια σας είναι ξηρά ή τραχιά, μια μικρή ποσότητα κρέμας Nivea θα ανακουφίσει γρήγορα το πρόβλημα. Απλώς εφαρμόστε μια μεγάλη επίστρωση και κάντε μασάζ παντού για μερικά λεπτά. Η παχιά υφή προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, κάνοντας τα χέρια σας να αισθάνονται ευχάριστα στην αφή. Και δεν είναι μόνο αυτό: Τρίψτε την κρέμα στα πετσάκια σας για να τα μαλακώσετε και να τα αφαιρέσετε πολύ πιο εύκολα.

2. Μαλακώνει τις σκασμένες φτέρνες

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να έχεις σκασμένες φτέρνες, σωστά; Αυτή η ισχυρή κρέμα μπορεί να βοηθήσει! Πριν πάτε για ύπνο, απλώστε μπόλικη κρέμα Nivea στα πόδια σας, τρίβοντας τις πιο ξηρές περιοχές περισσότερο. Στη συνέχεια, φορέστε κάλτσες για να βελτιώσετε την απορρόφηση καθώς θα κοιμάστε. Το πρωί, θα παρατηρήσετε ότι τα πόδια σας θα είναι πολύ πιο μαλακά και απαλλαγμένα από αυτές τις ενοχλητικές ρωγμές.

3. Μειώνει τις γραμμές έκφρασης γύρω από τα μάτια.

Εάν θέλετε να φροντίσετε επιπλέον τα μάτια σας, η κρέμα Nivea είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εφαρμόστε λίγη επίστρωση στα μάτια σας πριν πάτε για ύπνο και αφήστε την να δράσει όλη τη νύχτα. Αυτό θα εξομαλύνει τις λεπτές ρυτίδες και θα αποτρέψει την πρόωρη γήρανση του δέρματος, κάνοντας την περιοχή να φαίνεται πιο ξεκούραστη.

4. Μαλακώνει και λευκαίνει τα γόνατα.

Σκληρά και σκούρα γόνατα; Η κρέμα Nivea μπορεί επίσης να σας βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό στρώμα στα γόνατά σας, ιδιαίτερα εάν είναι ξηρά ή αποχρωματισμένα. Με επαναλαμβανόμενη εφαρμογή, το δέρμα σας θα μαλακώσει και θα φαίνεται πιο ανοιχτόχρωμο.

5. Κρατάει το χτένισμά σας στη θέση του.

Ναι, η κρέμα Nivea μπορεί να είναι ευεργετική για τα μαλλιά σας! Αν έχετε φτιάξει τα μαλλιά σας και μερικές τούφες πέφτουν επίμονα, πάρτε μια μικρή ποσότητα κρέμας και πλάστε την ανάμεσα στα χέρια σας πριν την απλώσετε στα μαλλιά σας για να κρατήσει τα πάντα στη θέση τους. Χρησιμοποιήστε το με φειδώ για να μην βαρύνετε τα μαλλιά σας!

6. Πρόληψη των ραγάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα υφίσταται αρκετές αλλαγές και το δέρμα στην κοιλιά, το στήθος και τους γοφούς τεντώνεται σημαντικά. Η εφαρμογή της κρέμας Nivea σε αυτές τις περιοχές σε καθημερινή βάση διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και αποτρέπει την εμφάνιση ραγάδων.

7. Προστασία χειλιών το χειμώνα

Το κρύο είναι ένας μεγάλος αντίπαλος των χειλιών, που μπορεί να γίνουν σκασμένα και επώδυνα. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, εφαρμόστε την κρέμα Nivea κατευθείαν στα χείλη σας πριν φύγετε από το σπίτι. Σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα που διατηρεί την ενυδάτωση και αποτρέπει το σκάσιμο.

8. Ανακούφιση από ηλιακά εγκαύματα

Έχετε περάσει πολύ χρόνο στον ήλιο; Η κρέμα Nivea μπορεί να βοηθήσει! Εφαρμόστε μια λεπτή επίστρωση στο δέρμα σας για να το επουλώσει και να μειώσει την αίσθηση καψίματος. Η κρέμα ενυδατώνει το δέρμα σας, προάγοντας την ανάκαμψη και μειώνοντας την ξηρότητα.

9. Θεραπεύει ήπια οικιακά εγκαύματα.

Η κρέμα Nivea μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ελαφρών εγκαυμάτων που προκαλούνται από καμένο λαδί όπως όταν τηγανίζουμε. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην πληγείσα περιοχή για να απαλύνετε το δέρμα και να αποφύγετε τις φουσκάλες.

10. Πρόληψη και θεραπεία του εξανθήματος από την βρεφική πάνα

Η κρεμώδης υφή της κρέμας είναι ιδανική για τη δημιουργία φραγμού κατά του εξανθήματος της πάνας. Είναι ιδανικό για μωρά ή για όποιον χρειάζεται πρόσθετη προσοχή σε ευαίσθητες περιοχές. Απλώς εφαρμόστε μια στρώση στις επιρρεπείς περιοχές για να απαλλαγείτε από το εξάνθημα της πάνας!

11. Ενυδατική Μάσκα Προσώπου

Είναι το πρόσωπό σας ξηρό; Ετοιμάστε μια γρήγορη μάσκα χρησιμοποιώντας την κρέμα Nivea! Απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση στο πρόσωπό σας, καλύψτε με ένα ζεστό, υγρό πανί και αφήστε το για περίπου 30 λεπτά. Μετά από αυτό, πλύντε το δέρμα σας με ζεστό νερό για να το νιώσετε ανανεωμένο και ενυδατωμένο.

12. Εντατική ενυδάτωση αγκώνων

Οι αγκώνες υποφέρουν από ξηρότητα και μπορεί να γίνουν σκληροί. Για να το διορθώσετε, χρησιμοποιήστε μια ελεύθερη ποσότητα κρέμας Nivea, κάντε απαλό μασάζ και ωρίστε! Με συνεχή χρήση, οι αγκώνες σας θα γίνουν πολύ πιο απαλοί και πιο καθαροί.

13. Πρόληψη των Μαύρων Κύκλων

Η κρέμα Nivea μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη νυχτερινή σας ρουτίνα ομορφιάς. Εφαρμόστε ένα στρώμα στην περιοχή με μαύρους κύκλους πριν τον ύπνο, κάντε μασάζ και κρατήστε το όλη τη νύχτα. Πλύντε το πρόσωπό σας το πρωί και δείτε πόσο πιο ενυδατωμένο και λαμπερό θα είναι. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κύκλων.

14. Πρακτικό ντεμακιγιάζ

Η κρέμα Nivea μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά το μακιγιάζ, συμπεριλαμβανομένων των αδιάβροχων αντικειμένων. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στο πρόσωπό σας, κάντε μασάζ και στη συνέχεια αφαιρέστε με ένα βαμβάκι. Στη συνέχεια, πλύνετε με ζεστό νερό, και αυτό είναι όλο!

15. Εντατική ενυδάτωση για το σώμα σας

Το κρύο και ζεστό ντους τον χειμώνα προκαλούν ξηρότητα του δέρματος στο σώμα σας. Αφού ολοκληρώσετε το ντους, εφαρμόστε την κρέμα Nivea στο σώμα σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις πιο ξηρές περιοχές όπως τα γόνατα, οι αγκώνες και τις φτέρνες σας. Η κρέμα σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα, διατηρώντας το δέρμα σας ενυδατωμένο και απαλό ακόμα και τις πιο κρύες μέρες και ζεστές ημέρες.

10 πράγματα που πρέπει πάντα να βάζετε στο ψυγείο και 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο ψυγείο

Η σωστή αποθήκευση τροφίμων

Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της διατροφικής αξίας τους. Με την ποικιλία τροφίμων που έχουμε στις κουζίνες μας, συχνά δημιουργείται σύγχυση για το ποια χρειάζονται ψυγείο και ποια όχι. Ο οδηγός αυτός έχει στόχο να ξεκαθαρίσει αυτές τις διαφορές, ώστε να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας με τρόπο που μεγιστοποιεί τη φρεσκάδα και ελαχιστοποιεί τη σπατάλη.

Η σημασία της ψύξης
Η ψύξη επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, που μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα και να τα καταστήσουν επικίνδυνα για κατανάλωση. Διατηρώντας ορισμένα τρόφιμα σε χαμηλή θερμοκρασία, μπορούμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους, να κρατήσουμε τη γεύση τους και να προστατεύσουμε τα θρεπτικά τους συστατικά. Ωστόσο, δεν ωφελούνται όλα τα τρόφιμα από την ψύξη· κάποια μάλιστα μπορεί να υποστούν βλάβη.

10 βασικά τρόφιμα που πρέπει ΠΑΝΤΑ να μπαίνουν στο ψυγείο

1. Φράουλες και γενικά όλα τα παρόμοια: Τα βάζουμε στο ψυγείο για να μην μουχλιάζουν
Φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα χαλάνε πολύ εύκολα. Το ψυγείο επιβραδύνει την αλλοίωση και τα κρατάει φρέσκα περισσότερο. Ιδανικά αποθηκεύστε τα σε δοχείο που «αναπνέει» για να μην συγκεντρώνεται υγρασία.

2. Μήλα: Στο ψυγείο αυξάνεται η διάρκειας φρεσκάδας τους και της τραγανής υφής τους
Αν και μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός ψυγείου, στο ψυγείο τα μήλα διατηρούνται πολύ περισσότερο καιρό και μένουν τραγανά. Βάλτε τα στο συρτάρι φρούτων για μέγιστη φρεσκάδα.

3. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Διατήρηση φρεσκάδας και θρεπτικών συστατικών
Σπανάκι, λάχανο, μαρούλι είναι καλύτερο να φυλάσσονται στο ψυγείο για να μην μαραθούν και χάσουν θρεπτικά συστατικά. Φυλάξτε τα σε σακουλάκι ή δοχείο με χαρτί κουζίνας που απορροφά την υγρασία.

4. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Πρόληψη αλλοίωσης και βακτηριακής ανάπτυξης
Γάλα, τυρί, γιαούρτι χαλάνε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου. Το ψυγείο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και την ποιότητα.

Προτεινόμενο ΆρθροΈκπληξη με τον Αλέξη Τσίπρα σε νέα δημοσκόπηση – Είναι κάτω ακόμη και από…

5. Αυγά: Ασφάλεια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να προλαμβάνεται η ανάπτυξη σαλμονέλας και άλλων βακτηρίων. Έτσι διατηρούνται περισσότερο και καλύτερα.

6. Μαγειρεμένα κρέατα: Διατήρηση γεύσης και ασφάλειας
Κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό μετά το μαγείρεμα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη χαλάσουν. Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία.

7. Φαγητά που περίσσεψαν: Μείωση σπατάλης και ασφάλεια
Πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα. Η σωστή αποθήκευση σε κλειστά δοχεία διατηρεί την ποιότητα και αποφεύγει τη σπατάλη. Θα πρέπει να τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι 3-4 μέρες το πολύ.

8. Φρέσκα μυρωδικά: Αυξάνεται η φρεσκάδας τους και η γεύση τους
Μαϊντανός, κόλιανδρος, βασιλικός χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου. Βάλτε τα σε ποτήρι με νερό και καλύψτε με σακούλα για να διαρκέσουν περισσότερο.

9. Ανοιγμένες σάλτσες: Διατήρηση ποιότητας και ασφάλειας
Κέτσαπ, μαγιονέζα, σάλτσες σαλάτας, αφού ανοιχτούν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.

10. Φρέσκοι χυμοί: Διατήρηση θρεπτικών και γεύσης
Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί είναι καλύτερο να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη ζυμωθούν. Κρατήστε τους σε αεροστεγή δοχεία.

10 βασικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο
1. Πατάτες: Αποφυγή αλλαγής γεύσης και υφής
Στο ψυγείο, το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη, δίνοντας γλυκιά γεύση και κοκκώδη υφή. Φυλάξτε τις σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

2. Κρεμμύδια: Δεν τα βάζουμε στο ψυγεία για να μην μουχλίασουν και μαλακώσουν
Η υγρασία του ψυγείου τα χαλάει. Κρατήστε τα σε αεριζόμενο χώρο, μακριά από πατάτες.

3. Εσπεριδοειδή: Διατήρηση γεύσης και χυμώδους υφής
Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ χάνουν γεύση και ζουμιά αν μπουν στο ψυγείο. Φυλάξτε τα σε θερμοκρασία δωματίου.

4. Ντομάτες: Διατήρηση γεύσης και υφής
Στο ψυγείο γίνονται άνοστες και αλευρώδεις. Αφήστε τις εκτός ψυγείου να ωριμάσουν σωστά.

5. Ψωμί: Αποφυγή μπαγιατέματος
Το ψυγείο το ξεραίνει πιο γρήγορα. Κρατήστε το σε ψωμιέρα ή δροσερό μέρος.

6. Μέλι: Αποφυγή κρυστάλλωσης και σκλήρυνσης
Δεν χρειάζεται ψυγείο και χαλάει η υφή του εκεί. Κρατήστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.

7. Καφές: Διατήρηση αρώματος και γεύσης
Οι κόκκοι ή η σκόνη καφέ απορροφούν υγρασία και μυρωδιές στο ψυγείο. Φυλάξτε τους σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό χώρο.

8. Σκόρδο: Πρόληψη φύτρωσης και αλλοίωσης
Στο ψυγείο φυτρώνει και γίνεται λαστιχωτό. Χρειάζεται ξηρό, δροσερό μέρος με καλή κυκλοφορία αέρα.

9. Μπανάνες: Ομαλή ωρίμανση και γεύση
Το ψυγείο διακόπτει την ωρίμανση και μαυρίζει η φλούδα. Κρατήστε τις εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν.

10. Αβοκάντο: Έλεγχος ωρίμανσης και υφής
Πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν. Αν μπουν νωρίτερα, καθυστερεί η ωρίμανση και αλλάζει η υφή.

Περισσότερα τρόφιμα που πρέπει και δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Ας δούμε όμως περισσότερα τρόφιμα μιας και είδαμε τα βασικά
Τρόφιμα που πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Ψάρια και θαλασσινά: Πολύ ευπαθή· διατηρούνται ασφαλή μόνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, σαλάμι): Χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου.

Φρέσκο γάλα αμυγδάλου/σόγιας/βρώμης (όχι UHT): Χρειάζονται ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Τόφου: Μπαίνει πάντα στο ψυγείο, ιδανικά σε νερό που αλλάζεται καθημερινά.

Φρέσκα ζυμαρικά & φύλλο ζύμης: Δεν έχουν συντηρητικά, άρα χρειάζονται ψύξη.

Φρέσκα μανιτάρια: Διατηρούνται καλύτερα σε χαρτοσακούλα στο ψυγείο.

Κατεψυγμένα προϊόντα που αποψύχθηκαν: Αν αποψυχθούν, πρέπει να μείνουν στο ψυγείο και να καταναλωθούν σύντομα.

Φρέσκα γλυκά με κρέμα ή σοκολάτα (π.χ. μιλφέιγ, εκλέρ): Χαλάει γρήγορα η γέμιση.

Πίτες και μαγειρευτά με τυρί ή αυγά: Χρειάζονται ψυγείο μετά το ψήσιμο.

Χυμοί σε συσκευασία (όχι συμπυκνωμένοι): Μετά το άνοιγμα πρέπει να φυλάσσονται ψυχόμενοι.

Τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Αγγούρια: Μαυρίζουν και χαλάνε πιο γρήγορα με το κρύο. Κρατήστε τα σε δροσερό μέρος.

Πιπεριές: Η ψύξη αλλοιώνει τη γεύση τους και τα κάνει μαλακά.

Κολοκύθια και μελιτζάνες: Χάνουν τη γεύση και μαλακώνουν πιο γρήγορα στο ψυγείο.

Κολοκύθα (ολόκληρη): Καλύτερα εκτός ψυγείου· μόνο κομμένη χρειάζεται ψυγείο.

Μήλα (αν είναι να καταναλωθούν σύντομα): Μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός.

Αχλάδια: Όπως οι μπανάνες, ωριμάζουν καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια: Διατηρούν το άρωμά τους εκτός ψυγείου.

Ελαιόλαδο: Στο ψυγείο πήζει και δημιουργεί κρυστάλλους.

Σάλτσες σε κονσέρβα ή βαζάκι (κλειστές): Μόνο μετά το άνοιγμα χρειάζονται ψυγείο.

Ξηροί καρποί: Δεν χρειάζονται ψυγείο· αρκεί δροσερό, ξηρό μέρος.

Ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων