ΚΟΛΠΑ

Γιατί στα ξενοδοχεία υπάρχει αυτό το ύφασμα πάνω από το πάπλωμα: Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν που χρησιμεύει

Στους πρόποδες των κρεβατιών του ξενοδοχείου, υπάρχει συχνά ένα πανί στρωμένο απέναντί ​​του, το οποίο μπορεί να έχετε δει εκατοντάδες φορές αλλά δεν έχετε…

Στους πρόποδες των κρεβατιών του ξενοδοχείου, υπάρχει συχνά ένα πανί στρωμένο απέναντί ​​του, το οποίο μπορεί να έχετε δει εκατοντάδες φορές αλλά δεν έχετε συνειδητοποιήσει ποτέ τον σκοπό του.
Αυτό το πανί είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των κρεβατιών ξενοδοχείων και των κρεβατιών στο σπίτι.. Εκτός από τη διακόσμηση, εξυπηρετεί κάποιον άλλο σκοπό;

Γιατί τα ξενοδοχεία έχουν πάντα ένα ύφασμα πάνω από το κρεβάτι;
Εάν προσέξετε πολύ, θα παρατηρήσετε εύκολα ένα κοινό χαρακτηριστικό στις ρυθμίσεις κρεβατιών ξενοδοχείων: ένα διακοσμητικό ύφασμα με σχέδια και εντυπωσιακά χρώματα τοποθετημένο στο κάτω μέρος του κρεβατιού. Εξυπηρετεί τους ακόλουθους σκοπούς:

1. Διακόσμηση
Όπως πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μαντέψει, ο πρωταρχικός σκοπός αυτού του υφάσματος είναι η διακόσμηση. Συνήθως έρχεται σε ένα διακριτικό χρώμα, αλλά ξεχωρίζει στα πεντακάθαρα λευκά κλινοσκεπάσματα, συμπληρώνοντας το κρεβάτι και ολόκληρο το δωμάτιο.

2. Αποτροπή βρωμιάς όταν τρώτε στο κρεβάτι
Πολλοί άνθρωποι μένουν σε ξενοδοχεία για να χαλαρώσουν πλήρως και να απολαύσουν το χρόνο τους, και το φαγητό στο κρεβάτι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το χαρείτε. Για να μεγιστοποιήσουν τη χαλάρωση, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μην κατεβαίνουν κάτω για γεύματα, αλλά να τους παραδίδουν το φαγητό απευθείας στο δωμάτιο, και να τρώνε στο κρεβάτι ενώ παρακολουθούν τηλεόραση.

Ωστόσο, επειδή τα κλινοσκεπάσματα είναι λευκά, μπορούν εύκολα να λερωθούν από ψίχουλα φαγητού ή χυμένες σάλτσες. Αυτή η ανησυχία αντιμετωπίζεται από το ύφασμα που είναι τοποθετημένο κατά μήκος του κρεβατιού. Συνήθως έχει πιο σκούρο χρώμα και είναι κατασκευασμένο από υλικά που καθαρίζονται ευκολότερα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν πάντα αυτό το πανί.

Για οικογένειες με μικρά παιδιά που απολαμβάνουν το σνακ ή το χάος, μπορείτε να βάλετε το παιδί να καθίσει στο πανί για να φάει, κάνοντας τον καθαρισμό πολύ πιο εύκολο για τους ενήλικες.

3. Ένα μέρος για τα προσωπικά αντικείμενα
Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να τοποθετούν τα προσωπικά τους αντικείμενα όπως σακίδια, τσάντες, τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και κάμερες στο κρεβάτι όταν μπαίνουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να μεταφέρουν βρωμιά και βακτήρια, τα οποία μπορεί να λερώσουν τα λευκά κλινοσκεπάσματα, κάνοντάς τα να φαίνονται μη ελκυστικά και λιγότερο πολυτελή, για να μην αναφέρουμε λιγότερο υγιεινά όταν ξαπλώνετε.

Το πανί στο κρεβάτι το αποτρέπει. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα υπάρχοντά σας σε αυτό. Το πόδι του κρεβατιού είναι επίσης ένα βολικό μέρος για να τοποθετήσετε πράγματα όταν δεν έχετε βρει ακόμα καλύτερο σημείο.

4. Ένα μέρος για τα πόδια
Στην Ευρώπη, οι άνθρωποι συχνά ξαπλώνουν στο κρεβάτι ανά πάσα στιγμή, ακόμη και όταν φορούν παπούτσια ή κάλτσες. Τα παπούτσια συχνά φέρουν βρωμιά και οι κάλτσες μπορεί να έχουν μυρωδιές, οι οποίες και οι δύο απαγορεύονται στο κρεβάτι. Σε αυτή την περίπτωση, το πανί κατά μήκος του κρεβατιού λειτουργεί ως αποτελεσματικό υποπόδιο. Οι επισκέπτες μπορούν να τοποθετήσουν τα πόδια τους στο κρεβάτι άνετα χωρίς να ανησυχούν για λεκέδες ή δυσάρεστες οσμές στα κλινοσκεπάσματα.

5. Άλλοι Ειδικοί Ρόλοι
Μερικοί άνθρωποι διατηρούν την καθημερινή τους ρουτίνα άσκησης ακόμα και όταν ταξιδεύουν. Δεδομένου ότι δεν είναι πάντα δυνατό να μεταφέρετε ένα χαλάκι γιόγκα παντού, το ύφασμα στο κρεβάτι του ξενοδοχείου μπορεί να χρησιμεύσει ως προσωρινό υποκατάστατο. Για γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, μπορεί να χρησιμεύσει ως μαξιλαράκι.

Τώρα καταλαβαίνετε γιατί τα ξενοδοχεία έχουν πάντα ένα ένα διακοσμητικό ύφασμα στο κρεβάτι, σωστά; Οι λειτουργίες του είναι αρκετά ευέλικτες, έτσι δεν είναι; Φροντίστε να το εκμεταλλευτείτε στο επόμενο ταξίδι σας!

10 πράγματα που πρέπει πάντα να βάζετε στο ψυγείο και 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο ψυγείο

Η σωστή αποθήκευση τροφίμων

Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της διατροφικής αξίας τους. Με την ποικιλία τροφίμων που έχουμε στις κουζίνες μας, συχνά δημιουργείται σύγχυση για το ποια χρειάζονται ψυγείο και ποια όχι. Ο οδηγός αυτός έχει στόχο να ξεκαθαρίσει αυτές τις διαφορές, ώστε να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας με τρόπο που μεγιστοποιεί τη φρεσκάδα και ελαχιστοποιεί τη σπατάλη.

Η σημασία της ψύξης
Η ψύξη επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, που μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα και να τα καταστήσουν επικίνδυνα για κατανάλωση. Διατηρώντας ορισμένα τρόφιμα σε χαμηλή θερμοκρασία, μπορούμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους, να κρατήσουμε τη γεύση τους και να προστατεύσουμε τα θρεπτικά τους συστατικά. Ωστόσο, δεν ωφελούνται όλα τα τρόφιμα από την ψύξη· κάποια μάλιστα μπορεί να υποστούν βλάβη.

10 βασικά τρόφιμα που πρέπει ΠΑΝΤΑ να μπαίνουν στο ψυγείο

1. Φράουλες και γενικά όλα τα παρόμοια: Τα βάζουμε στο ψυγείο για να μην μουχλιάζουν
Φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα χαλάνε πολύ εύκολα. Το ψυγείο επιβραδύνει την αλλοίωση και τα κρατάει φρέσκα περισσότερο. Ιδανικά αποθηκεύστε τα σε δοχείο που «αναπνέει» για να μην συγκεντρώνεται υγρασία.

2. Μήλα: Στο ψυγείο αυξάνεται η διάρκειας φρεσκάδας τους και της τραγανής υφής τους
Αν και μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός ψυγείου, στο ψυγείο τα μήλα διατηρούνται πολύ περισσότερο καιρό και μένουν τραγανά. Βάλτε τα στο συρτάρι φρούτων για μέγιστη φρεσκάδα.

3. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Διατήρηση φρεσκάδας και θρεπτικών συστατικών
Σπανάκι, λάχανο, μαρούλι είναι καλύτερο να φυλάσσονται στο ψυγείο για να μην μαραθούν και χάσουν θρεπτικά συστατικά. Φυλάξτε τα σε σακουλάκι ή δοχείο με χαρτί κουζίνας που απορροφά την υγρασία.

4. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Πρόληψη αλλοίωσης και βακτηριακής ανάπτυξης
Γάλα, τυρί, γιαούρτι χαλάνε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου. Το ψυγείο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και την ποιότητα.

5. Αυγά: Ασφάλεια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να προλαμβάνεται η ανάπτυξη σαλμονέλας και άλλων βακτηρίων. Έτσι διατηρούνται περισσότερο και καλύτερα.

6. Μαγειρεμένα κρέατα: Διατήρηση γεύσης και ασφάλειας
Κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό μετά το μαγείρεμα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη χαλάσουν. Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία.

7. Φαγητά που περίσσεψαν: Μείωση σπατάλης και ασφάλεια
Πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα. Η σωστή αποθήκευση σε κλειστά δοχεία διατηρεί την ποιότητα και αποφεύγει τη σπατάλη. Θα πρέπει να τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι 3-4 μέρες το πολύ.

8. Φρέσκα μυρωδικά: Αυξάνεται η φρεσκάδας τους και η γεύση τους
Μαϊντανός, κόλιανδρος, βασιλικός χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου. Βάλτε τα σε ποτήρι με νερό και καλύψτε με σακούλα για να διαρκέσουν περισσότερο.

9. Ανοιγμένες σάλτσες: Διατήρηση ποιότητας και ασφάλειας
Κέτσαπ, μαγιονέζα, σάλτσες σαλάτας, αφού ανοιχτούν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.

10. Φρέσκοι χυμοί: Διατήρηση θρεπτικών και γεύσης
Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί είναι καλύτερο να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη ζυμωθούν. Κρατήστε τους σε αεροστεγή δοχεία.

10 βασικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο
1. Πατάτες: Αποφυγή αλλαγής γεύσης και υφής
Στο ψυγείο, το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη, δίνοντας γλυκιά γεύση και κοκκώδη υφή. Φυλάξτε τις σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Προτεινόμενο ΆρθροΈκπληξη με τον Αλέξη Τσίπρα σε νέα δημοσκόπηση – Είναι κάτω ακόμη και από…

2. Κρεμμύδια: Δεν τα βάζουμε στο ψυγεία για να μην μουχλίασουν και μαλακώσουν
Η υγρασία του ψυγείου τα χαλάει. Κρατήστε τα σε αεριζόμενο χώρο, μακριά από πατάτες.

3. Εσπεριδοειδή: Διατήρηση γεύσης και χυμώδους υφής
Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ χάνουν γεύση και ζουμιά αν μπουν στο ψυγείο. Φυλάξτε τα σε θερμοκρασία δωματίου.

4. Ντομάτες: Διατήρηση γεύσης και υφής
Στο ψυγείο γίνονται άνοστες και αλευρώδεις. Αφήστε τις εκτός ψυγείου να ωριμάσουν σωστά.

5. Ψωμί: Αποφυγή μπαγιατέματος
Το ψυγείο το ξεραίνει πιο γρήγορα. Κρατήστε το σε ψωμιέρα ή δροσερό μέρος.

6. Μέλι: Αποφυγή κρυστάλλωσης και σκλήρυνσης
Δεν χρειάζεται ψυγείο και χαλάει η υφή του εκεί. Κρατήστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.

7. Καφές: Διατήρηση αρώματος και γεύσης
Οι κόκκοι ή η σκόνη καφέ απορροφούν υγρασία και μυρωδιές στο ψυγείο. Φυλάξτε τους σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό χώρο.

8. Σκόρδο: Πρόληψη φύτρωσης και αλλοίωσης
Στο ψυγείο φυτρώνει και γίνεται λαστιχωτό. Χρειάζεται ξηρό, δροσερό μέρος με καλή κυκλοφορία αέρα.

9. Μπανάνες: Ομαλή ωρίμανση και γεύση
Το ψυγείο διακόπτει την ωρίμανση και μαυρίζει η φλούδα. Κρατήστε τις εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν.

10. Αβοκάντο: Έλεγχος ωρίμανσης και υφής
Πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν. Αν μπουν νωρίτερα, καθυστερεί η ωρίμανση και αλλάζει η υφή.

Περισσότερα τρόφιμα που πρέπει και δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Ας δούμε όμως περισσότερα τρόφιμα μιας και είδαμε τα βασικά
Τρόφιμα που πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Ψάρια και θαλασσινά: Πολύ ευπαθή· διατηρούνται ασφαλή μόνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, σαλάμι): Χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου.

Φρέσκο γάλα αμυγδάλου/σόγιας/βρώμης (όχι UHT): Χρειάζονται ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Τόφου: Μπαίνει πάντα στο ψυγείο, ιδανικά σε νερό που αλλάζεται καθημερινά.

Φρέσκα ζυμαρικά & φύλλο ζύμης: Δεν έχουν συντηρητικά, άρα χρειάζονται ψύξη.

Φρέσκα μανιτάρια: Διατηρούνται καλύτερα σε χαρτοσακούλα στο ψυγείο.

Κατεψυγμένα προϊόντα που αποψύχθηκαν: Αν αποψυχθούν, πρέπει να μείνουν στο ψυγείο και να καταναλωθούν σύντομα.

Φρέσκα γλυκά με κρέμα ή σοκολάτα (π.χ. μιλφέιγ, εκλέρ): Χαλάει γρήγορα η γέμιση.

Πίτες και μαγειρευτά με τυρί ή αυγά: Χρειάζονται ψυγείο μετά το ψήσιμο.

Χυμοί σε συσκευασία (όχι συμπυκνωμένοι): Μετά το άνοιγμα πρέπει να φυλάσσονται ψυχόμενοι.

Τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Αγγούρια: Μαυρίζουν και χαλάνε πιο γρήγορα με το κρύο. Κρατήστε τα σε δροσερό μέρος.

Πιπεριές: Η ψύξη αλλοιώνει τη γεύση τους και τα κάνει μαλακά.

Κολοκύθια και μελιτζάνες: Χάνουν τη γεύση και μαλακώνουν πιο γρήγορα στο ψυγείο.

Κολοκύθα (ολόκληρη): Καλύτερα εκτός ψυγείου· μόνο κομμένη χρειάζεται ψυγείο.

Μήλα (αν είναι να καταναλωθούν σύντομα): Μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός.

Αχλάδια: Όπως οι μπανάνες, ωριμάζουν καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια: Διατηρούν το άρωμά τους εκτός ψυγείου.

Ελαιόλαδο: Στο ψυγείο πήζει και δημιουργεί κρυστάλλους.

Σάλτσες σε κονσέρβα ή βαζάκι (κλειστές): Μόνο μετά το άνοιγμα χρειάζονται ψυγείο.

Ξηροί καρποί: Δεν χρειάζονται ψυγείο· αρκεί δροσερό, ξηρό μέρος.

Ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων