Ο χυμός λεμονιού στο τηγάνισμα έχει πολλά εκπληκτικά οφέλη που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν:
Δεν πιτσιλίζει το λάδι
Ο χυμός λεμονιού περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο μειώνει την επιφανειακή τάση του λαδιού.
Αυτό βοηθά στην αποφυγή υπερβολικού πιτσιλίσματος, και έτσι το τηγάνισμα είναι ασφαλέστερο και καθαρότερο.
Μειώνει τις δυσάρεστες οσμές
Το τηγάνισμα ψαριών ή φαγητά με έντονη μυρωδιά μπορεί να αφήσουν παρατεταμένες οσμές.
Μερικές σταγόνες από το χυμό λεμονιού βοηθούν στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών.
Ενισχύει την τραγανότητα των τηγανητών φαγητών 🍗
Η οξύτητα στο λεμόνι εξισορροπεί το pH του λαδιού, επιτρέποντας στα φαγητά να τηγανίζονται πιο ομοιόμορφα και να αποκτούν μια τραγανή και χρυσαφένια υφή.
Διατηρεί το λάδι πιο φρέσκο για περισσότερο καιρό ♻️
Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην επιβράδυνση της οξείδωσης του λαδιού, εμποδίζοντάς το να μαυρίσει και να ταγγίσει γρήγορα.Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε το λάδι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να γίνει ανθυγιεινό.
Βελτιώνει τη γεύση των τηγανητών φαγητών 🍽️
Το λεμόνι προσθέτει ένα λεπτό πικάντικο άρωμα που ενισχύει τη γεύση των τηγανητών πιάτων.
Ιδιαίτερα χρήσιμο όταν τηγανίζετε ψάρια, κοτόπουλο ή λαχανικά.
Αυτό το απλό κόλπο με λεμόνι κάνει το τηγάνισμα πιο ασφαλές, πιο νόστιμο και λιγότερο ακατάστατο.
Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε. Θα θέλατε περισσότερα έξυπνα κόλπα για το μαγείρεμα;
Τρόποι για να διατηρείτε το σίδερο σας σε τέλεια κατάσταση
Διατηρήστε το σίδερό σας καθαρό και καλοσυντηρημένο με αυτόν τον απλό τρόπο που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα και την βρωμιά.
Το να διατηρείτε το σίδερο καθαρό και καλά συντηρημένο είναι απαραίτητο για να διασφαλίσετε την αντοχή και την αποτελεσματικότητά του.
Με την πάροδο του χρόνου, συνήθως η πλάκα του σιδήρου μαζεύει διάφορες βρωμιές και αυτό δυσκολεύει το σιδέρωμα. Ευτυχώς, υπάρχουν απλοί οικιακοί τρόποι για να καθαρίσετε διαφορετικούς τύπους βάσεων σιδήρου χωρίς να προκαλέσετε ζημιά.
Ας δούμε αυτές τις τεχνικές για να διατηρήσετε το σίδερο σας σαν καινούργιο!
Υλικά που χρειάζονται
Μαγειρική σόδα
Λευκό ξύδι
Επιτραπέζιο αλάτι
Αντικολλητικό χαρτί
Νερό
Χαρτοπετσέτα
Μαλακό πανί ή βαμβάκι
Τρόποι καθαρισμού για διαφορετικούς τύπους βάσεων σιδήρου
Καθαρισμός σίδερου κεραμικής πλάκας:
Διαλύστε μερικές κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε νερό για να δημιουργήσετε μια πάστα.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το σίδερο, το βγάζουμε από την πρίζα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Απλώστε την πάστα μαγειρικής σόδας στην κεραμική βάση και αφήστε τη να καθίσει για 5 λεπτά.
Αφαιρέστε την πάστα και τη βρωμιά με μια χαρτοπετσέτα.
Καθαρισμός σιδήρου με πλάκα από τεφλόν:
Βρέξτε ένα μαλακό πανί ή ένα βαμβάκι με λευκό ξύδι.
Τρίψτε απαλά τη βάση από τεφλόν για να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες.
Ολοκληρώστε σκουπίζοντας με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα ξυδιού.
Καθαρισμός σιδήρου από χαλύβδινη πλάκα:
Τοποθετήστε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε μια επίπεδη επιφάνεια και πασπαλίστε το καλά με αλάτι.
Ρυθμίστε το σίδερο σε υψηλή θερμοκρασία και πιέστε το πάνω από το αλατισμένο χαρτί , μετακινώντας το σίδερο σε πολλές κατευθύνσεις.
Σκουπίστε το περιττό αλάτι από τη βάση του σίδερου.
Συμβουλές
Να επιλέγετε πάντα τον τρόπο καθαρισμού που ταιριάζει με το υλικό της βάσης του σίδερου σας για να αποφύγετε ζημιές.
Η μαγειρική σόδα είναι η καλύτερη για τις κεραμικές βάσεις, το λευκό ξύδι για το τεφλόν και το αλάτι για τις ατσάλινες βάσεις.
Δοκιμάστε αυτές τις λύσεις και δείτε πόσο απλό είναι να διατηρείτε το σίδερο σας σε τέλεια κατάσταση λειτουργίας.