ΚΟΛΠΑ

Διάλεξε Το Πρωινό Θα Έτρωγες Για Να Αποκαλυφθεί Τι Είδος Γυναίκας Είσαι

1. 10000% ΠΙΣΤΗ ΦΙΛΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Αυτή η γυναίκα δεν επιδεικνύεται, αφήνει τη δύναμή της να μιλάει για εκείνη. Ξέρει περισσότερα απ’ όσα λέει…

1. 10000% ΠΙΣΤΗ ΦΙΛΗ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Αυτή η γυναίκα δεν επιδεικνύεται, αφήνει τη δύναμή της να μιλάει για εκείνη. Ξέρει περισσότερα απ’ όσα λέει, σκέφτεται περισσότερα απ’ όσα μιλάει, και παρατηρεί περισσότερα απ’ όσα οι άλλοι αντιλαμβάνονται. Έχει βιώσει πόνο που την έκανε προφυλαγμένη, αλλά μόλις πέσουν τα τείχη της, είναι πιστή μέχρι το τέλος. Μην μπερδέψεις την καλοσύνη της με αδυναμία. Μόλις προδοθεί, φεύγει.

2. ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡ-ΔΩΡΗΤΡΙΑ
Αυτή η γυναίκα είναι ένα ουράνιο τόξο στη μέση μιας οργισμένης καταιγίδας, δυναμική, όμορφη και σπάνια. Δεν γαρνιρίζει τα λόγια της και αρνείται να αλλάξει μόνο για να ευχαριστήσει τους ναρκισσιστές και τους ψεύτικους. Έξυπνη, πιστή και πάντα ειλικρινής, είναι η καλύτερη φίλη που θα μπορούσε κανείς να ζητήσει. Η ζωή δεν ήταν πάντα καλή μαζί της, αλλά έχει μετατρέψει τον πόνο σε δύναμη και τη θλίψη σε σθένος. Ποτέ μην την υποτιμάς!

3. ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ + ΥΠΕΡ-ΔΩΡΗΤΡΙΑ
Αυτή η γυναίκα είναι όλα όσα ένας ναρκισσιστής δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι. Είναι ήσυχη μέχρι να δει μέσα από τα ψέματα, και τότε η δύναμή της είναι ασταμάτητη σαν καταιγίδα. Αντιμετωπίζει τις μάχες της μόνη της αλλά ποτέ δεν γυρίζει την πλάτη σε αυτούς που αγαπά. Είναι απροκάλυπτα ειλικρινής, όχι για προσοχή, αλλά γιατί εκτιμά την αλήθεια πάνω από όμορφα λόγια. Ένας ναρκισσιστής παίζει παιχνίδια για να κερδίσει, αλλά αυτή φεύγει γιατί δεν χρειάζεται καν να παίξει. Δεν είναι πολλοί αυτοί που ξέρουν τι έχει περάσει, αλλά το κουβαλάει με χάρη. Είναι σαν ένα φοίνικα που αναγεννιέται από τις φλόγες, πιο σοφή και πιο δυναμική από πριν.

4. Η Ήσυχη Προστάτης
Δεν είναι θορυβώδης, αλλά η παρουσία της είναι αδύνατο να αγνοηθεί. Ακούει περισσότερο απ’ όσο μιλάει, και όταν μιλάει – έχει σημασία.
Είναι αυτή που εμφανίζεται όταν οι άλλοι εξαφανίζονται, που κρατάει τη γραμμή όταν τα πράγματα καταρρέουν.

Μπορεί να κρατά την καρδιά της φυλαγμένη, αλλά μόλις κερδίσεις την εμπιστοσύνη της, η αφοσίωσή της είναι άγρια. Δεν χρειάζεται αναγνώριση – χρειάζεται μόνο το αληθινό.
Προδώσεις την μία φορά, και δεν θα διαφωνήσει. Θα φύγει, σιωπηλά, για πάντα. Αυτή είναι η δύναμή της: χωρίς δράματα, χωρίς δεύτερες ευκαιρίες – μόνο όρια και δύναμη.

5. Η Καρδιο-Δώρο με Ακμές
Αγαπά με δύναμη και δίνει περισσότερα απ’ όσα παίρνει, αλλά μην μπερδέψεις την απαλότητά της με αδυναμία. Είναι κοφτερή όπου χρειάζεται – με λόγια που κόβουν τα ψέματα και μάτια που βλέπουν την αλήθεια. Δεν κυνηγά την επιβεβαίωση, ειδικά όχι από εκείνους που τρέφονται από την καλοσύνη της.

Η δύναμή της δεν είναι στο πόσο δυνατά βρυχάται – είναι στο πόσο συχνά σηκώνεται αφού έχει ριχτεί κάτω. Είναι η φίλη που θυμάται τη σιωπή σου, όχι μόνο τα λόγια σου. Μπορεί να είναι μια υπερ-δώτρια, αλλά δεν είναι ανόητη.

Ξέρει την αξία της – και έχει σταματήσει να συρρικνώνεται για να κάνει τους άλλους άνετα.

6. Η Αδιάσπαστη Αυθεντική
Δεν είναι εδώ για να ανταγωνιστεί, να εντυπωσιάσει ή να παίξει το παιχνίδι. Είναι εδώ για να ζήσει πλήρως, να αγαπήσει βαθιά και να προστατεύσει την ηρεμία της.

Δεν θα τη βρεις να ζητιανεύει για προσοχή ή να αποδεικνύει την αξία της – ήδη ξέρει ποια είναι. Έχει σπάσει στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν καταστράφηκε.

Κάθε αναποδιά της έμαθε κάτι. Κάθε ουλή λέει μια ιστορία. Τώρα, περπατά με φωτιά στην ψυχή και χάρη στη σιωπή της.
Δεν είναι πικραμένη – είναι καλύτερη. Και ενώ οι άλλοι ασχολούνται να παίζουν ρόλους, αυτή είναι υπερβολικά αληθινή για να προσποιηθεί.

10 πράγματα που πρέπει πάντα να βάζετε στο ψυγείο και 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο ψυγείο

Η σωστή αποθήκευση τροφίμων

Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της διατροφικής αξίας τους. Με την ποικιλία τροφίμων που έχουμε στις κουζίνες μας, συχνά δημιουργείται σύγχυση για το ποια χρειάζονται ψυγείο και ποια όχι. Ο οδηγός αυτός έχει στόχο να ξεκαθαρίσει αυτές τις διαφορές, ώστε να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας με τρόπο που μεγιστοποιεί τη φρεσκάδα και ελαχιστοποιεί τη σπατάλη.

Η σημασία της ψύξης
Η ψύξη επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, που μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα και να τα καταστήσουν επικίνδυνα για κατανάλωση. Διατηρώντας ορισμένα τρόφιμα σε χαμηλή θερμοκρασία, μπορούμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους, να κρατήσουμε τη γεύση τους και να προστατεύσουμε τα θρεπτικά τους συστατικά. Ωστόσο, δεν ωφελούνται όλα τα τρόφιμα από την ψύξη· κάποια μάλιστα μπορεί να υποστούν βλάβη.

10 βασικά τρόφιμα που πρέπει ΠΑΝΤΑ να μπαίνουν στο ψυγείο

1. Φράουλες και γενικά όλα τα παρόμοια: Τα βάζουμε στο ψυγείο για να μην μουχλιάζουν
Φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα χαλάνε πολύ εύκολα. Το ψυγείο επιβραδύνει την αλλοίωση και τα κρατάει φρέσκα περισσότερο. Ιδανικά αποθηκεύστε τα σε δοχείο που «αναπνέει» για να μην συγκεντρώνεται υγρασία.

2. Μήλα: Στο ψυγείο αυξάνεται η διάρκειας φρεσκάδας τους και της τραγανής υφής τους
Αν και μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός ψυγείου, στο ψυγείο τα μήλα διατηρούνται πολύ περισσότερο καιρό και μένουν τραγανά. Βάλτε τα στο συρτάρι φρούτων για μέγιστη φρεσκάδα.

3. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Διατήρηση φρεσκάδας και θρεπτικών συστατικών
Σπανάκι, λάχανο, μαρούλι είναι καλύτερο να φυλάσσονται στο ψυγείο για να μην μαραθούν και χάσουν θρεπτικά συστατικά. Φυλάξτε τα σε σακουλάκι ή δοχείο με χαρτί κουζίνας που απορροφά την υγρασία.

4. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Πρόληψη αλλοίωσης και βακτηριακής ανάπτυξης
Γάλα, τυρί, γιαούρτι χαλάνε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου. Το ψυγείο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και την ποιότητα.

5. Αυγά: Ασφάλεια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να προλαμβάνεται η ανάπτυξη σαλμονέλας και άλλων βακτηρίων. Έτσι διατηρούνται περισσότερο και καλύτερα.

6. Μαγειρεμένα κρέατα: Διατήρηση γεύσης και ασφάλειας
Κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό μετά το μαγείρεμα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη χαλάσουν. Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία.

7. Φαγητά που περίσσεψαν: Μείωση σπατάλης και ασφάλεια
Πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα. Η σωστή αποθήκευση σε κλειστά δοχεία διατηρεί την ποιότητα και αποφεύγει τη σπατάλη. Θα πρέπει να τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι 3-4 μέρες το πολύ.

8. Φρέσκα μυρωδικά: Αυξάνεται η φρεσκάδας τους και η γεύση τους
Μαϊντανός, κόλιανδρος, βασιλικός χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου. Βάλτε τα σε ποτήρι με νερό και καλύψτε με σακούλα για να διαρκέσουν περισσότερο.

9. Ανοιγμένες σάλτσες: Διατήρηση ποιότητας και ασφάλειας
Κέτσαπ, μαγιονέζα, σάλτσες σαλάτας, αφού ανοιχτούν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.

10. Φρέσκοι χυμοί: Διατήρηση θρεπτικών και γεύσης
Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί είναι καλύτερο να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη ζυμωθούν. Κρατήστε τους σε αεροστεγή δοχεία.

10 βασικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο
1. Πατάτες: Αποφυγή αλλαγής γεύσης και υφής
Στο ψυγείο, το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη, δίνοντας γλυκιά γεύση και κοκκώδη υφή. Φυλάξτε τις σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

2. Κρεμμύδια: Δεν τα βάζουμε στο ψυγεία για να μην μουχλίασουν και μαλακώσουν
Η υγρασία του ψυγείου τα χαλάει. Κρατήστε τα σε αεριζόμενο χώρο, μακριά από πατάτες.

Προτεινόμενο ΆρθροΈκπληξη με τον Αλέξη Τσίπρα σε νέα δημοσκόπηση – Είναι κάτω ακόμη και από…

3. Εσπεριδοειδή: Διατήρηση γεύσης και χυμώδους υφής
Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ χάνουν γεύση και ζουμιά αν μπουν στο ψυγείο. Φυλάξτε τα σε θερμοκρασία δωματίου.

4. Ντομάτες: Διατήρηση γεύσης και υφής
Στο ψυγείο γίνονται άνοστες και αλευρώδεις. Αφήστε τις εκτός ψυγείου να ωριμάσουν σωστά.

5. Ψωμί: Αποφυγή μπαγιατέματος
Το ψυγείο το ξεραίνει πιο γρήγορα. Κρατήστε το σε ψωμιέρα ή δροσερό μέρος.

6. Μέλι: Αποφυγή κρυστάλλωσης και σκλήρυνσης
Δεν χρειάζεται ψυγείο και χαλάει η υφή του εκεί. Κρατήστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.

7. Καφές: Διατήρηση αρώματος και γεύσης
Οι κόκκοι ή η σκόνη καφέ απορροφούν υγρασία και μυρωδιές στο ψυγείο. Φυλάξτε τους σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό χώρο.

8. Σκόρδο: Πρόληψη φύτρωσης και αλλοίωσης
Στο ψυγείο φυτρώνει και γίνεται λαστιχωτό. Χρειάζεται ξηρό, δροσερό μέρος με καλή κυκλοφορία αέρα.

9. Μπανάνες: Ομαλή ωρίμανση και γεύση
Το ψυγείο διακόπτει την ωρίμανση και μαυρίζει η φλούδα. Κρατήστε τις εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν.

10. Αβοκάντο: Έλεγχος ωρίμανσης και υφής
Πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν. Αν μπουν νωρίτερα, καθυστερεί η ωρίμανση και αλλάζει η υφή.

Περισσότερα τρόφιμα που πρέπει και δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Ας δούμε όμως περισσότερα τρόφιμα μιας και είδαμε τα βασικά
Τρόφιμα που πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Ψάρια και θαλασσινά: Πολύ ευπαθή· διατηρούνται ασφαλή μόνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, σαλάμι): Χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου.

Φρέσκο γάλα αμυγδάλου/σόγιας/βρώμης (όχι UHT): Χρειάζονται ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Τόφου: Μπαίνει πάντα στο ψυγείο, ιδανικά σε νερό που αλλάζεται καθημερινά.

Φρέσκα ζυμαρικά & φύλλο ζύμης: Δεν έχουν συντηρητικά, άρα χρειάζονται ψύξη.

Φρέσκα μανιτάρια: Διατηρούνται καλύτερα σε χαρτοσακούλα στο ψυγείο.

Κατεψυγμένα προϊόντα που αποψύχθηκαν: Αν αποψυχθούν, πρέπει να μείνουν στο ψυγείο και να καταναλωθούν σύντομα.

Φρέσκα γλυκά με κρέμα ή σοκολάτα (π.χ. μιλφέιγ, εκλέρ): Χαλάει γρήγορα η γέμιση.

Πίτες και μαγειρευτά με τυρί ή αυγά: Χρειάζονται ψυγείο μετά το ψήσιμο.

Χυμοί σε συσκευασία (όχι συμπυκνωμένοι): Μετά το άνοιγμα πρέπει να φυλάσσονται ψυχόμενοι.

Τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Αγγούρια: Μαυρίζουν και χαλάνε πιο γρήγορα με το κρύο. Κρατήστε τα σε δροσερό μέρος.

Πιπεριές: Η ψύξη αλλοιώνει τη γεύση τους και τα κάνει μαλακά.

Κολοκύθια και μελιτζάνες: Χάνουν τη γεύση και μαλακώνουν πιο γρήγορα στο ψυγείο.

Κολοκύθα (ολόκληρη): Καλύτερα εκτός ψυγείου· μόνο κομμένη χρειάζεται ψυγείο.

Μήλα (αν είναι να καταναλωθούν σύντομα): Μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός.

Αχλάδια: Όπως οι μπανάνες, ωριμάζουν καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια: Διατηρούν το άρωμά τους εκτός ψυγείου.

Ελαιόλαδο: Στο ψυγείο πήζει και δημιουργεί κρυστάλλους.

Σάλτσες σε κονσέρβα ή βαζάκι (κλειστές): Μόνο μετά το άνοιγμα χρειάζονται ψυγείο.

Ξηροί καρποί: Δεν χρειάζονται ψυγείο· αρκεί δροσερό, ξηρό μέρος.

Ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων