ΚΟΛΠΑ

Ανακάλυψα αυτό το κόλπο για τον καθαρισμό του φούρνου και δεν θα χρησιμοποιήσω ξανά καμία άλλη μέθοδο

Ο καθαρισμός του φούρνου είναι συχνά μια δύσκολη υπόθεση. Η σκέψη του τριψίματος για να απομακρυνθούν τα επίμονα λίπη και υπολείμματα φαγητού μπορεί να είναι…

Ο καθαρισμός του φούρνου είναι συχνά μια δύσκολη υπόθεση. Η σκέψη του τριψίματος για να απομακρυνθούν τα επίμονα λίπη και υπολείμματα φαγητού μπορεί να είναι τρομακτική, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αναβάλλουν την αγγαρεία για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ανακάλυψα αυτό το κόλπο για τον καθαρισμό του φούρνου

Οι παραδοσιακές μέθοδοι καθαρισμού συχνά περιλαμβάνουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορεί να είναι δυσάρεστες στη χρήση και δυνητικά επιβλαβείς για το περιβάλλον.

Ωστόσο, μια πρόσφατη ανακάλυψη στον καθαρισμό φούρνων άλλαξε εντελώς τα δεδομένα, προσφέροντας μια λύση που είναι αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον.

Γνωρίστε τον καθαρισμό με ατμό – μια μέθοδος που χρησιμοποιεί τη δύναμη του ατμού για να απομακρύνει τη βρωμιά και να απολυμαίνει τις επιφάνειες χωρίς την ανάγκη τοξικών χημικών ουσιών. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση όχι μόνο απλοποιεί τη διαδικασία καθαρισμού, αλλά και διασφαλίζει ότι ο φούρνος σας παραμένει σε άριστη κατάσταση. Εάν δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο, σίγουρα δεν θα ξαναεπιστρέψετε στις παραδοσιακές μεθόδους καθαρισμού.

Η Ανακάλυψη: Ένα Πρωτοποριακό Κόλπο Καθαρισμού Φούρνου
Η ανακάλυψη του καθαρισμού με ατμό ως αποτελεσματικής μεθόδου καθαρισμού φούρνου έγινε εντελώς τυχαία. Ενώ έψαχνα για οικολογικές λύσεις καθαρισμού, έπεσα πάνω σε μια τεχνική που περιελάμβανε τη χρήση ατμού για τον καθαρισμό διαφόρων οικιακών συσκευών. Ενθουσιασμένος από την απλότητα και την πιθανή αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου, αποφάσισα να τη δοκιμάσω στο δικό μου φούρνο.

Προς έκπληξή μου, τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Απλώς τοποθετώντας ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ γεμάτο με νερό και μερικές κουταλιές της σούπας ξύδι στο φούρνο και ρυθμίζοντάς τον στους 120°C για 30 λεπτά, ο ατμός που παράγεται είναι αρκετός για να διαλύσει ακόμη και την πιο επίμονη βρωμιά. Αφού άφησα τον φούρνο να κρυώσει, ένα γρήγορο σκούπισμα με ένα υγρό πανί ήταν αρκετό για να αποκαλύψει ένα πεντακάθαρο εσωτερικό. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο εξοικονομούσε χρόνο, αλλά και εξάλειφε την ανάγκη για λειαντικό τρίψιμο και σκληρά χημικά.

Γιατί Καθαρισμός με Ατμό; Η Επιστήμη Πίσω από τη Μέθοδο
Ο καθαρισμός με ατμό λειτουργεί με βάση την αρχή της χρήσης ατμού υψηλής θερμοκρασίας για τη διάσπαση του λίπους και της βρωμιάς. Όταν το νερό θερμαίνεται μέχρι το σημείο βρασμού του, μετατρέπεται σε ατμό, ο οποίος μπορεί να διεισδύσει και να χαλαρώσει τη βρωμιά και τα υπολείμματα από τις επιφάνειες. Η προσθήκη ξυδιού, ενός φυσικού οξέος, ενισχύει την καθαριστική ισχύ διασπώντας τις ορυκτές αποθέσεις και κόβοντας το λίπος.

Η επιστήμη πίσω από τον καθαρισμό με ατμό βασίζεται στην ικανότητά του να φτάνει σε υψηλές θερμοκρασίες που είναι αποτελεσματικές στην εξόντωση βακτηρίων και άλλων παθογόνων. Αυτό τον καθιστά όχι μόνο μια ισχυρή μέθοδο καθαρισμού αλλά και απολύμανσης. Η ικανότητα του ατμού να φτάνει σε ρωγμές και γωνίες εξασφαλίζει έναν σχολαστικό καθαρισμό που οι παραδοσιακές μέθοδοι συχνά παραλείπουν.

Οδηγός βήμα προς βήμα για τον καθαρισμό με ατμό του φούρνου σας
Για να καθαρίσετε με ατμό τον φούρνο σας, ξεκινήστε αφαιρώντας τυχόν μεγάλα υπολείμματα ή σωματίδια τροφών από τον φούρνο. Στη συνέχεια, γεμίστε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα με περίπου 1 φλιτζάνι νερό και προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι. Τοποθετήστε το μπολ στη μεσαία σχάρα του φούρνου σας.

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 120°C και αφήστε τον να λειτουργήσει για περίπου 30 λεπτά. Ο ατμός που παράγεται θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν καμμένης βρωμιάς. Αφού περάσει ο χρόνος, σβήστε τον φούρνο και αφήστε τον να κρυώσει ελαφρώς. Μόλις είναι ασφαλές να τον αγγίξετε, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι για να σκουπίσετε τη βρωμιά . Για επίμονα σημεία, μπορείτε να εφαρμόσετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και να την αφήσετε να δράσει για λίγα λεπτά πριν την σκουπίσετε.

Οικολογικά οφέλη: Μια λύση χωρίς χημικά
Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του καθαρισμού με ατμό είναι η οικολογική του φύση. Χρησιμοποιώντας μόνο νερό και ξύδι, αυτή η μέθοδος εξαλείφει την ανάγκη για σκληρά χημικά καθαριστικά που μπορεί να είναι επιβλαβή τόσο για το περιβάλλον όσο και για την υγεία σας. Τα παραδοσιακά καθαριστικά φούρνων συχνά περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) που μπορούν να συμβάλλουν στη ρύπανση του εσωτερικού αέρα και να δημιουργήσουν κινδύνους για την υγεία.

Η μετάβαση στον καθαρισμό με ατμό μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα και ελαχιστοποιεί την απελευθέρωση επιβλαβών χημικών ουσιών στο περιβάλλον. Είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσετε ένα καθαρό σπίτι, ενώ παράλληλα σέβεστε τον πλανήτη.

Γρήγορο και εύκολο: Εξοικονόμηση χρόνου με καθαρισμό με ατμό
Ο καθαρισμός με ατμό δεν είναι μόνο αποτελεσματικός, αλλά και απίστευτα χρονικά αποδοτικός. Όλη η διαδικασία, από την αρχή μέχρι το τέλος, διαρκεί περίπου μία ώρα, με ελάχιστη προσπάθεια από μέρους σας. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους που περιλαμβάνουν τρίψιμο και πολλαπλά καθαριστικά, ο καθαρισμός με ατμό σάς επιτρέπει να το προγραμματίσετε και να το ξεχάσετε.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για πολυάσχολα άτομα που θέλουν να διατηρούν έναν καθαρό φούρνο χωρίς να αφιερώνουν ώρες στην εργασία. Ο ατμός κάνει τη δύσκολη δουλειά, αφήνοντάς σας περισσότερο χρόνο για να επικεντρωθείτε σε άλλες σημαντικές εργασίες ή απλώς να χαλαρώσετε.

Ήπιος για τον φούρνο σας: Προστασία της συσκευής σας
Οι παραδοσιακές μέθοδοι καθαρισμού του φούρνου μπορεί να είναι σκληρές για τη συσκευή σας, προκαλώντας ενδεχομένως ζημιές με την πάροδο του χρόνου. Τα λειαντικά καθαριστικά και τα χημικά καθαριστικά μπορούν να γρατσουνίσουν τις επιφάνειες και να φθείρουν τις προστατευτικές επιστρώσεις, οδηγώντας σε μικρότερη διάρκεια ζωής του φούρνου σας.

Ο καθαρισμός με ατμό, από την άλλη πλευρά, είναι ήπιος αλλά αποτελεσματικός. Δεν βασίζεται σε λειαντικά υλικά ή σκληρές χημικές ουσίες, καθιστώντας τον μια ασφαλή επιλογή για τη διατήρηση της ακεραιότητας του φούρνου σας. Επιλέγοντας τον καθαρισμό με ατμό, όχι μόνο διατηρείτε τον φούρνο σας καθαρό, αλλά διασφαλίζετε επίσης ότι παραμένει σε καλή λειτουργική κατάσταση για τα επόμενα χρόνια.

Η ασφάλεια πάνω απ’ όλα: Αποφυγή σκληρών χημικών
Η ασφάλεια αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα όσον αφορά τον καθαρισμό, ειδικά σε χώρους όπου παρασκευάζεται φαγητό. Τα παραδοσιακά καθαριστικά φούρνου συχνά περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς σε περίπτωση εισπνοής ή κατάποσης. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να παραμείνουν στον φούρνο σας, μολύνοντας ενδεχομένως τα τρόφιμα.

Ο καθαρισμός με ατμό εξαλείφει αυτόν τον κίνδυνο χρησιμοποιώντας μόνο νερό και ξύδι, τα οποία είναι ασφαλή και μη τοξικά. Αυτή η μέθοδος διασφαλίζει ότι ο φούρνος σας είναι καθαρός και ασφαλής για μαγείρεμα, παρέχοντας ηρεμία σε εσάς και την οικογένειά σας.

Συγκριτική Ανάλυση: Καθαρισμός με ατμό έναντι παραδοσιακών μεθόδων
Όταν συγκρίνουμε τον καθαρισμό με ατμό με τις παραδοσιακές μεθόδους, ξεχωρίζουν αρκετές βασικές διαφορές. Οι παραδοσιακές μέθοδοι συχνά περιλαμβάνουν πολλαπλά βήματα, όπως η εφαρμογή χημικών καθαριστικών, το τρίψιμο και το ξέβγαλμα. Αυτές οι μέθοδοι μπορεί να είναι χρονοβόρες και να απαιτούν σημαντική προσπάθεια.

Αντίθετα, ο καθαρισμός με ατμό είναι μια διαδικασία ενός βήματος που απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια. Ο ατμός κάνει τη δουλειά της χαλάρωσης της βρωμιάς, καθιστώντας εύκολη την απομάκρυνσή της. Επιπλέον, ο καθαρισμός με ατμό είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον και ασφαλέστερος για την υγεία σας, καθιστώντας τον μια ανώτερη επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών.

Μακροπρόθεσμες Οφέλη: Πώς ο καθαρισμός με ατμό επηρεάζει την απόδοση του φούρνου
Ο τακτικός καθαρισμός με ατμό μπορεί να έχει θετικά μακροπρόθεσμα οφέλη στην απόδοση του φούρνου σας. Διατηρώντας τον φούρνο σας απαλλαγμένο από λίπη και βρωμιά, διασφαλίζετε ότι λειτουργεί αποτελεσματικά, μειώνοντας τον κίνδυνο υπερθέρμανσης και πιθανών δυσλειτουργιών.

Επιπλέον, ο καθαρισμός με ατμό βοηθά στη διατήρηση της εμφάνισης του φούρνου σας, αποτρέποντας τη συσσώρευση αντιαισθητικών λεκέδων και αποχρωματισμού. Αυτό όχι μόνο διατηρεί την κουζίνα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά διατηρεί και την αξία μεταπώλησης της συσκευής σας.

Δημοφιλή Viral Κόλπα: Γιατί ο Καθαρισμός με Ατμό Ξεχωρίζει
Τα τελευταία χρόνια, πολλά κόλπα καθαρισμού έχουν γίνει viral, που υπόσχονται γρήγορες και εύκολες λύσεις σε δουλειές του σπιτιού. Ωστόσο, δεν ανταποκρίνονται όλα αυτά στα καλά σχόλια. Ο καθαρισμός με ατμό, από την άλλη πλευρά, έχει αποδειχθεί μια αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος για τον καθαρισμό του φούρνου.

Σε αντίθεση με ορισμένα viral κόλπα που μπορεί να είναι έξυπνα ή αναποτελεσματικά, ο καθαρισμός με ατμό υποστηρίζεται από την επιστήμη και έχει δοκιμαστεί από αμέτρητους ιδιοκτήτες σπιτιών. Η απλότητα, η αποτελεσματικότητα και η φιλική προς το περιβάλλον φύση του τον καθιστούν μια ξεχωριστή επιλογή στον κόσμο των κόλπων καθαρισμού.

Ένας άλλος χρήστης τόνισε την ευκολία του καθαρισμού με ατμό, σημειώνοντας ότι μπορεί να καθαρίζει τον φούρνο του ενώ ετοιμάζει το δείπνο, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Αυτές οι μαρτυρίες υπογραμμίζουν την πρακτικότητα και την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού με ατμό, καθιστώντας τον δημοφιλή επιλογή σε όσους αναζητούν μια λύση καθαρισμού χωρίς προβλήματα.

10 πράγματα που πρέπει πάντα να βάζετε στο ψυγείο και 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο ψυγείο

Η σωστή αποθήκευση τροφίμων

Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της διατροφικής αξίας τους. Με την ποικιλία τροφίμων που έχουμε στις κουζίνες μας, συχνά δημιουργείται σύγχυση για το ποια χρειάζονται ψυγείο και ποια όχι. Ο οδηγός αυτός έχει στόχο να ξεκαθαρίσει αυτές τις διαφορές, ώστε να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας με τρόπο που μεγιστοποιεί τη φρεσκάδα και ελαχιστοποιεί τη σπατάλη.

Η σημασία της ψύξης
Η ψύξη επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, που μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα και να τα καταστήσουν επικίνδυνα για κατανάλωση. Διατηρώντας ορισμένα τρόφιμα σε χαμηλή θερμοκρασία, μπορούμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους, να κρατήσουμε τη γεύση τους και να προστατεύσουμε τα θρεπτικά τους συστατικά. Ωστόσο, δεν ωφελούνται όλα τα τρόφιμα από την ψύξη· κάποια μάλιστα μπορεί να υποστούν βλάβη.

10 βασικά τρόφιμα που πρέπει ΠΑΝΤΑ να μπαίνουν στο ψυγείο

1. Φράουλες και γενικά όλα τα παρόμοια: Τα βάζουμε στο ψυγείο για να μην μουχλιάζουν
Φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα χαλάνε πολύ εύκολα. Το ψυγείο επιβραδύνει την αλλοίωση και τα κρατάει φρέσκα περισσότερο. Ιδανικά αποθηκεύστε τα σε δοχείο που «αναπνέει» για να μην συγκεντρώνεται υγρασία.

2. Μήλα: Στο ψυγείο αυξάνεται η διάρκειας φρεσκάδας τους και της τραγανής υφής τους
Αν και μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός ψυγείου, στο ψυγείο τα μήλα διατηρούνται πολύ περισσότερο καιρό και μένουν τραγανά. Βάλτε τα στο συρτάρι φρούτων για μέγιστη φρεσκάδα.

3. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Διατήρηση φρεσκάδας και θρεπτικών συστατικών
Σπανάκι, λάχανο, μαρούλι είναι καλύτερο να φυλάσσονται στο ψυγείο για να μην μαραθούν και χάσουν θρεπτικά συστατικά. Φυλάξτε τα σε σακουλάκι ή δοχείο με χαρτί κουζίνας που απορροφά την υγρασία.

4. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Πρόληψη αλλοίωσης και βακτηριακής ανάπτυξης
Γάλα, τυρί, γιαούρτι χαλάνε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου. Το ψυγείο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και την ποιότητα.

5. Αυγά: Ασφάλεια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να προλαμβάνεται η ανάπτυξη σαλμονέλας και άλλων βακτηρίων. Έτσι διατηρούνται περισσότερο και καλύτερα.

6. Μαγειρεμένα κρέατα: Διατήρηση γεύσης και ασφάλειας
Κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό μετά το μαγείρεμα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη χαλάσουν. Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία.

Προτεινόμενο ΆρθροΈκπληξη με τον Αλέξη Τσίπρα σε νέα δημοσκόπηση – Είναι κάτω ακόμη και από…

7. Φαγητά που περίσσεψαν: Μείωση σπατάλης και ασφάλεια
Πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα. Η σωστή αποθήκευση σε κλειστά δοχεία διατηρεί την ποιότητα και αποφεύγει τη σπατάλη. Θα πρέπει να τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι 3-4 μέρες το πολύ.

8. Φρέσκα μυρωδικά: Αυξάνεται η φρεσκάδας τους και η γεύση τους
Μαϊντανός, κόλιανδρος, βασιλικός χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου. Βάλτε τα σε ποτήρι με νερό και καλύψτε με σακούλα για να διαρκέσουν περισσότερο.

9. Ανοιγμένες σάλτσες: Διατήρηση ποιότητας και ασφάλειας
Κέτσαπ, μαγιονέζα, σάλτσες σαλάτας, αφού ανοιχτούν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.

10. Φρέσκοι χυμοί: Διατήρηση θρεπτικών και γεύσης
Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί είναι καλύτερο να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη ζυμωθούν. Κρατήστε τους σε αεροστεγή δοχεία.

10 βασικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο
1. Πατάτες: Αποφυγή αλλαγής γεύσης και υφής
Στο ψυγείο, το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη, δίνοντας γλυκιά γεύση και κοκκώδη υφή. Φυλάξτε τις σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

2. Κρεμμύδια: Δεν τα βάζουμε στο ψυγεία για να μην μουχλίασουν και μαλακώσουν
Η υγρασία του ψυγείου τα χαλάει. Κρατήστε τα σε αεριζόμενο χώρο, μακριά από πατάτες.

3. Εσπεριδοειδή: Διατήρηση γεύσης και χυμώδους υφής
Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ χάνουν γεύση και ζουμιά αν μπουν στο ψυγείο. Φυλάξτε τα σε θερμοκρασία δωματίου.

4. Ντομάτες: Διατήρηση γεύσης και υφής
Στο ψυγείο γίνονται άνοστες και αλευρώδεις. Αφήστε τις εκτός ψυγείου να ωριμάσουν σωστά.

5. Ψωμί: Αποφυγή μπαγιατέματος
Το ψυγείο το ξεραίνει πιο γρήγορα. Κρατήστε το σε ψωμιέρα ή δροσερό μέρος.

6. Μέλι: Αποφυγή κρυστάλλωσης και σκλήρυνσης
Δεν χρειάζεται ψυγείο και χαλάει η υφή του εκεί. Κρατήστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.

7. Καφές: Διατήρηση αρώματος και γεύσης
Οι κόκκοι ή η σκόνη καφέ απορροφούν υγρασία και μυρωδιές στο ψυγείο. Φυλάξτε τους σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό χώρο.

8. Σκόρδο: Πρόληψη φύτρωσης και αλλοίωσης
Στο ψυγείο φυτρώνει και γίνεται λαστιχωτό. Χρειάζεται ξηρό, δροσερό μέρος με καλή κυκλοφορία αέρα.

9. Μπανάνες: Ομαλή ωρίμανση και γεύση
Το ψυγείο διακόπτει την ωρίμανση και μαυρίζει η φλούδα. Κρατήστε τις εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν.

10. Αβοκάντο: Έλεγχος ωρίμανσης και υφής
Πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν. Αν μπουν νωρίτερα, καθυστερεί η ωρίμανση και αλλάζει η υφή.

Περισσότερα τρόφιμα που πρέπει και δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Ας δούμε όμως περισσότερα τρόφιμα μιας και είδαμε τα βασικά
Τρόφιμα που πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Ψάρια και θαλασσινά: Πολύ ευπαθή· διατηρούνται ασφαλή μόνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, σαλάμι): Χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου.

Φρέσκο γάλα αμυγδάλου/σόγιας/βρώμης (όχι UHT): Χρειάζονται ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Τόφου: Μπαίνει πάντα στο ψυγείο, ιδανικά σε νερό που αλλάζεται καθημερινά.

Φρέσκα ζυμαρικά & φύλλο ζύμης: Δεν έχουν συντηρητικά, άρα χρειάζονται ψύξη.

Φρέσκα μανιτάρια: Διατηρούνται καλύτερα σε χαρτοσακούλα στο ψυγείο.

Κατεψυγμένα προϊόντα που αποψύχθηκαν: Αν αποψυχθούν, πρέπει να μείνουν στο ψυγείο και να καταναλωθούν σύντομα.

Φρέσκα γλυκά με κρέμα ή σοκολάτα (π.χ. μιλφέιγ, εκλέρ): Χαλάει γρήγορα η γέμιση.

Πίτες και μαγειρευτά με τυρί ή αυγά: Χρειάζονται ψυγείο μετά το ψήσιμο.

Χυμοί σε συσκευασία (όχι συμπυκνωμένοι): Μετά το άνοιγμα πρέπει να φυλάσσονται ψυχόμενοι.

Τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Αγγούρια: Μαυρίζουν και χαλάνε πιο γρήγορα με το κρύο. Κρατήστε τα σε δροσερό μέρος.

Πιπεριές: Η ψύξη αλλοιώνει τη γεύση τους και τα κάνει μαλακά.

Κολοκύθια και μελιτζάνες: Χάνουν τη γεύση και μαλακώνουν πιο γρήγορα στο ψυγείο.

Κολοκύθα (ολόκληρη): Καλύτερα εκτός ψυγείου· μόνο κομμένη χρειάζεται ψυγείο.

Μήλα (αν είναι να καταναλωθούν σύντομα): Μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός.

Αχλάδια: Όπως οι μπανάνες, ωριμάζουν καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια: Διατηρούν το άρωμά τους εκτός ψυγείου.

Ελαιόλαδο: Στο ψυγείο πήζει και δημιουργεί κρυστάλλους.

Σάλτσες σε κονσέρβα ή βαζάκι (κλειστές): Μόνο μετά το άνοιγμα χρειάζονται ψυγείο.

Ξηροί καρποί: Δεν χρειάζονται ψυγείο· αρκεί δροσερό, ξηρό μέρος.

Ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων