ΚΟΛΠΑ

10 σημάδια ότι είσαι χάλια στο κρεβάτι και δεν το ξέρεις καν

Κανείς δεν θέλει να πιστεύει πως είναι κακός σε αυτό. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς—δεν είναι όλοι υπέροχοι. Κάποιοι πιστεύουν ότι κάνουν τα πάντα σωστά…

Κανείς δεν θέλει να πιστεύει πως είναι κακός σε αυτό.

10 σημάδια ότι είσαι χάλια

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς—δεν είναι όλοι υπέροχοι. Κάποιοι πιστεύουν ότι κάνουν τα πάντα σωστά, αλλά στην πραγματικότητα, ο σύντροφός τους απλώς περιμένει να τελειώσει.

Δεν είναι πάντα θέμα ικανοτήτων. Είναι θέμα αντίληψης. Αν δεν προσέχεις, αν ζεις στον κόσμο σου, αν ο σύντροφός σου δείχνει περισσότερο βαριεστημένος παρά ενθουσιασμένος… τότε μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα.

Δες πώς να το καταλάβεις.

1.Είσαι εντελώς εγωιστής
Όλα αφορούν εσένα. Τι θέλεις, πώς το θέλεις, πότε το θέλεις.

Ο σύντροφός σου; Απλά παρακολουθεί.

Αν ποτέ δεν σταματάς να δεις πώς νιώθει—αν δείχνει αποκομμένος, αν προσπαθεί ενώ εσύ αδιαφορείς—είναι σημάδι. Όπως και στις σχέσεις, όπου η μονόπλευρη αγάπη αφήνει τον άλλον αόρατο, έτσι κι εδώ ο εγωισμός σκοτώνει κάθε σύνδεση.

Και πίστεψέ με, το καταλαβαίνουν.

2. Είσαι σφιγμένος και αδέξιος
Το να είσαι λίγο νευρικός είναι εντάξει. Το να είσαι όμως τόσο σφιγμένος που τα πάντα μοιάζουν αφύσικα; Όχι.

Αν οι κινήσεις σου είναι ρομποτικές, αν υπεραναλύεις τα πάντα, αν δεν υπάρχει ροή σε ό,τι κάνεις—είναι ολοφάνερο. Όταν είσαι πολύ μέσα στο κεφάλι σου, η εμπειρία γίνεται άβολη και αδιάφορη.

Η αυτοπεποίθηση μετράει. Και όχι, αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι τα ξέρεις όλα. Σημαίνει απλώς ότι νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου, όπως η συναισθηματική ασφάλεια κάνει τις σχέσεις πιο δυνατές.

3. Δεν ρωτάς ποτέ πώς νιώθει ο άλλος
Απλώς θεωρείς ότι όλα είναι καλά. Δεν σταματάς ποτέ να παρατηρήσεις αν ο σύντροφός σου περνάει καλά.

Αυτή η αποστασιοποίηση καταστρέφει τα πάντα. Όταν κάποιος νιώθει πως δεν ακούγεται, δημιουργείται απόσταση. Όπως στις σχέσεις, έτσι και εδώ, η έλλειψη επικοινωνίας οδηγεί σε συναισθηματική αποσύνδεση.

Δεν είναι δύσκολο—δώσε προσοχή.

4. Βιάζεσαι πολύ
Βιάζεσαι να φτάσεις στο σημείο. Χωρίς προετοιμασία, χωρίς προσμονή.

Μάντεψε: αυτό είναι βαρετό.

Το να βιάζεσαι κάνει την εμπειρία αδιάφορη, όπως οι βιαστικές σχέσεις χωρίς πραγματική σύνδεση αποτυγχάνουν. Το να απολαμβάνεις τη στιγμή κάνει όλη τη διαφορά.

5. Δεν καταβάλλεις προσπάθεια
Αν εμφανίζεσαι χωρίς ενθουσιασμό, απλώς εκτελώντας μια ρουτίνα, ο άλλος το αισθάνεται.

Κανείς δεν θέλει να είναι με κάποιον που συμπεριφέρεται σαν να κάνει αγγαρεία. Η ενέργεια που φέρνεις στη στιγμή μετράει.

Όπως όταν κάποιος σταματά να προσπαθεί σε μια σχέση—όταν μικρά πράγματα εξαφανίζονται και όλα γίνονται ρουτίνα—δημιουργείται απόσταση.

6. Παίρνεις τα πάντα πολύ σοβαρά
Δεν υπάρχει χαλαρότητα. Δεν υπάρχει διασκέδαση. Μόνο ένταση.

Αν όλα μοιάζουν με παράσταση, η εμπειρία γίνεται μηχανική. Μια δόση παιχνιδιού είναι σημαντική. Ένα κοινό γέλιο, ένα πείραγμα, κάτι που το κάνει πραγματικό.

Οι σχέσεις ανθίζουν με χιούμορ και κοινές εμπειρίες. Αν το κάνεις να φαίνεται στημένο, δεν θα είναι ποτέ τόσο καλό.

7. Είσαι αφηρημένος
Σκέφτεσαι τις υποχρεώσεις σου; Είσαι αλλού;

Ναι, φαίνεται.

Η παρουσία σου εκεί κάνει διαφορά. Όπως στις σχέσεις, η συναισθηματική απόσταση είναι εμφανής.

Αν δεν είσαι εκεί, ο άλλος το νιώθει.

8. Κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα
Η επανάληψη δεν είναι κακή—μέχρι που γίνεται προβλέψιμη.

Αν δεν αλλάζεις ποτέ κάτι, γίνεται βαρετό. Όπως και στις σχέσεις, η έλλειψη ποικιλίας οδηγεί σε συναισθηματική απόσταση.

Λίγη ποικιλία κάνει θαύματα.

9. Αγνοείς τις συμβουλές
Κανείς δεν είναι τέλειος.

Αλλά το χειρότερο είναι κάποιος που δεν ακούει. Αν ο σύντροφός σου δίνει συμβουλές ή προτάσεις και τις αγνοείς, κάνεις μεγάλο λάθος.

Η ακρόαση είναι σημαντική. Στις σχέσεις, στις φιλίες, παντού. Αν δεν ακούς τις ανάγκες του άλλου, γρήγορα θα χάσει το ενδιαφέρον.

Δεν είναι δύσκολο. Απλά δώσε προσοχή.

10. Ο σύντροφός σου αρχίζει να το αποφεύγει
Το μεγαλύτερο σημάδι απ’ όλα.

Αν αρχίζει να βρίσκει δικαιολογίες ή δείχνει αδιάφορος—ίσως δεν είναι θέμα δικό του, αλλά δικό σου.

Οι άνθρωποι αποφεύγουν όσα δεν τους κάνουν να νιώθουν καλά. Αν αυτό συμβαίνει, δεν είναι τυχαίο.

Τελικές σκέψεις
Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται ότι είναι κακός σε κάτι. Όμως η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι δεν το συνειδητοποιούν καν.

Αν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε αυτά, το καλό είναι πως μπορείς να αλλάξεις. Αρκεί πρώτα να το συνειδητοποιήσεις.

Λοιπόν, τι νομίζεις; Έχεις βρεθεί ποτέ με κάποιον που ταιριάζει σε όλα αυτά; Πες μας στα σχόλια!

10 πράγματα που πρέπει πάντα να βάζετε στο ψυγείο και 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο ψυγείο

Η σωστή αποθήκευση τροφίμων

Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της διατροφικής αξίας τους. Με την ποικιλία τροφίμων που έχουμε στις κουζίνες μας, συχνά δημιουργείται σύγχυση για το ποια χρειάζονται ψυγείο και ποια όχι. Ο οδηγός αυτός έχει στόχο να ξεκαθαρίσει αυτές τις διαφορές, ώστε να αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας με τρόπο που μεγιστοποιεί τη φρεσκάδα και ελαχιστοποιεί τη σπατάλη.

Η σημασία της ψύξης
Η ψύξη επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, που μπορούν να αλλοιώσουν τα τρόφιμα και να τα καταστήσουν επικίνδυνα για κατανάλωση. Διατηρώντας ορισμένα τρόφιμα σε χαμηλή θερμοκρασία, μπορούμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους, να κρατήσουμε τη γεύση τους και να προστατεύσουμε τα θρεπτικά τους συστατικά. Ωστόσο, δεν ωφελούνται όλα τα τρόφιμα από την ψύξη· κάποια μάλιστα μπορεί να υποστούν βλάβη.

10 βασικά τρόφιμα που πρέπει ΠΑΝΤΑ να μπαίνουν στο ψυγείο

Προτεινόμενο ΆρθροΈκπληξη με τον Αλέξη Τσίπρα σε νέα δημοσκόπηση – Είναι κάτω ακόμη και από…

1. Φράουλες και γενικά όλα τα παρόμοια: Τα βάζουμε στο ψυγείο για να μην μουχλιάζουν
Φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα χαλάνε πολύ εύκολα. Το ψυγείο επιβραδύνει την αλλοίωση και τα κρατάει φρέσκα περισσότερο. Ιδανικά αποθηκεύστε τα σε δοχείο που «αναπνέει» για να μην συγκεντρώνεται υγρασία.

2. Μήλα: Στο ψυγείο αυξάνεται η διάρκειας φρεσκάδας τους και της τραγανής υφής τους
Αν και μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός ψυγείου, στο ψυγείο τα μήλα διατηρούνται πολύ περισσότερο καιρό και μένουν τραγανά. Βάλτε τα στο συρτάρι φρούτων για μέγιστη φρεσκάδα.

3. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Διατήρηση φρεσκάδας και θρεπτικών συστατικών
Σπανάκι, λάχανο, μαρούλι είναι καλύτερο να φυλάσσονται στο ψυγείο για να μην μαραθούν και χάσουν θρεπτικά συστατικά. Φυλάξτε τα σε σακουλάκι ή δοχείο με χαρτί κουζίνας που απορροφά την υγρασία.

4. Γαλακτοκομικά προϊόντα: Πρόληψη αλλοίωσης και βακτηριακής ανάπτυξης
Γάλα, τυρί, γιαούρτι χαλάνε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου. Το ψυγείο είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και την ποιότητα.

5. Αυγά: Ασφάλεια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής
Τα αυγά πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να προλαμβάνεται η ανάπτυξη σαλμονέλας και άλλων βακτηρίων. Έτσι διατηρούνται περισσότερο και καλύτερα.

6. Μαγειρεμένα κρέατα: Διατήρηση γεύσης και ασφάλειας
Κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό μετά το μαγείρεμα πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη χαλάσουν. Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία.

7. Φαγητά που περίσσεψαν: Μείωση σπατάλης και ασφάλεια
Πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο μέσα σε δύο ώρες από το μαγείρεμα. Η σωστή αποθήκευση σε κλειστά δοχεία διατηρεί την ποιότητα και αποφεύγει τη σπατάλη. Θα πρέπει να τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι 3-4 μέρες το πολύ.

8. Φρέσκα μυρωδικά: Αυξάνεται η φρεσκάδας τους και η γεύση τους
Μαϊντανός, κόλιανδρος, βασιλικός χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου. Βάλτε τα σε ποτήρι με νερό και καλύψτε με σακούλα για να διαρκέσουν περισσότερο.

9. Ανοιγμένες σάλτσες: Διατήρηση ποιότητας και ασφάλειας
Κέτσαπ, μαγιονέζα, σάλτσες σαλάτας, αφού ανοιχτούν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο.

10. Φρέσκοι χυμοί: Διατήρηση θρεπτικών και γεύσης
Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί είναι καλύτερο να μπαίνουν στο ψυγείο για να μη ζυμωθούν. Κρατήστε τους σε αεροστεγή δοχεία.

10 βασικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο
1. Πατάτες: Αποφυγή αλλαγής γεύσης και υφής
Στο ψυγείο, το άμυλο μετατρέπεται σε ζάχαρη, δίνοντας γλυκιά γεύση και κοκκώδη υφή. Φυλάξτε τις σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

2. Κρεμμύδια: Δεν τα βάζουμε στο ψυγεία για να μην μουχλίασουν και μαλακώσουν
Η υγρασία του ψυγείου τα χαλάει. Κρατήστε τα σε αεριζόμενο χώρο, μακριά από πατάτες.

3. Εσπεριδοειδή: Διατήρηση γεύσης και χυμώδους υφής
Πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ χάνουν γεύση και ζουμιά αν μπουν στο ψυγείο. Φυλάξτε τα σε θερμοκρασία δωματίου.

4. Ντομάτες: Διατήρηση γεύσης και υφής
Στο ψυγείο γίνονται άνοστες και αλευρώδεις. Αφήστε τις εκτός ψυγείου να ωριμάσουν σωστά.

5. Ψωμί: Αποφυγή μπαγιατέματος
Το ψυγείο το ξεραίνει πιο γρήγορα. Κρατήστε το σε ψωμιέρα ή δροσερό μέρος.

6. Μέλι: Αποφυγή κρυστάλλωσης και σκλήρυνσης
Δεν χρειάζεται ψυγείο και χαλάει η υφή του εκεί. Κρατήστε το σε δροσερό, ξηρό μέρος.

7. Καφές: Διατήρηση αρώματος και γεύσης
Οι κόκκοι ή η σκόνη καφέ απορροφούν υγρασία και μυρωδιές στο ψυγείο. Φυλάξτε τους σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό χώρο.

8. Σκόρδο: Πρόληψη φύτρωσης και αλλοίωσης
Στο ψυγείο φυτρώνει και γίνεται λαστιχωτό. Χρειάζεται ξηρό, δροσερό μέρος με καλή κυκλοφορία αέρα.

9. Μπανάνες: Ομαλή ωρίμανση και γεύση
Το ψυγείο διακόπτει την ωρίμανση και μαυρίζει η φλούδα. Κρατήστε τις εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν.

10. Αβοκάντο: Έλεγχος ωρίμανσης και υφής
Πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν. Αν μπουν νωρίτερα, καθυστερεί η ωρίμανση και αλλάζει η υφή.

Περισσότερα τρόφιμα που πρέπει και δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Ας δούμε όμως περισσότερα τρόφιμα μιας και είδαμε τα βασικά
Τρόφιμα που πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Ψάρια και θαλασσινά: Πολύ ευπαθή· διατηρούνται ασφαλή μόνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα, σαλάμι): Χαλάνε εύκολα εκτός ψυγείου.

Φρέσκο γάλα αμυγδάλου/σόγιας/βρώμης (όχι UHT): Χρειάζονται ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Τόφου: Μπαίνει πάντα στο ψυγείο, ιδανικά σε νερό που αλλάζεται καθημερινά.

Φρέσκα ζυμαρικά & φύλλο ζύμης: Δεν έχουν συντηρητικά, άρα χρειάζονται ψύξη.

Φρέσκα μανιτάρια: Διατηρούνται καλύτερα σε χαρτοσακούλα στο ψυγείο.

Κατεψυγμένα προϊόντα που αποψύχθηκαν: Αν αποψυχθούν, πρέπει να μείνουν στο ψυγείο και να καταναλωθούν σύντομα.

Φρέσκα γλυκά με κρέμα ή σοκολάτα (π.χ. μιλφέιγ, εκλέρ): Χαλάει γρήγορα η γέμιση.

Πίτες και μαγειρευτά με τυρί ή αυγά: Χρειάζονται ψυγείο μετά το ψήσιμο.

Χυμοί σε συσκευασία (όχι συμπυκνωμένοι): Μετά το άνοιγμα πρέπει να φυλάσσονται ψυχόμενοι.

Τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο
Αγγούρια: Μαυρίζουν και χαλάνε πιο γρήγορα με το κρύο. Κρατήστε τα σε δροσερό μέρος.

Πιπεριές: Η ψύξη αλλοιώνει τη γεύση τους και τα κάνει μαλακά.

Κολοκύθια και μελιτζάνες: Χάνουν τη γεύση και μαλακώνουν πιο γρήγορα στο ψυγείο.

Κολοκύθα (ολόκληρη): Καλύτερα εκτός ψυγείου· μόνο κομμένη χρειάζεται ψυγείο.

Μήλα (αν είναι να καταναλωθούν σύντομα): Μπορούν να μείνουν λίγες μέρες εκτός.

Αχλάδια: Όπως οι μπανάνες, ωριμάζουν καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.

Ροδάκινα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια: Διατηρούν το άρωμά τους εκτός ψυγείου.

Ελαιόλαδο: Στο ψυγείο πήζει και δημιουργεί κρυστάλλους.

Σάλτσες σε κονσέρβα ή βαζάκι (κλειστές): Μόνο μετά το άνοιγμα χρειάζονται ψυγείο.

Ξηροί καρποί: Δεν χρειάζονται ψυγείο· αρκεί δροσερό, ξηρό μέρος.

Ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων