ΚΟΛΠΑ

Έριξε το… σάιτ του ο Άκης: Έδειξε την πιο αφράτη τυρόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα που δεν θα μείνει κομμάτι

Οι τυρόπιτες είναι ένα κλασικό σνακ αλλά και πρωινό στην Ελλάδα. Παρακάτω θα δείτε μια εύκολη συνταγή για μια κλασική και παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας…

Οι τυρόπιτες είναι ένα κλασικό σνακ αλλά και πρωινό στην Ελλάδα.
Παρακάτω θα δείτε μια εύκολη συνταγή για μια κλασική και παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, σόδα και γέμιση από μπεσαμέλ.

Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά σε δόσεις. Είναι πολύ σημαντικό να ρίχνουμε το γάλα σε μικρές δόσεις.
Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση, τότε ρίχνουμε την επόμενη, φροντίζοντας να διαλύσουμε τυχόν γρομπαλάκια με το σύρμα χειρός.
Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα του γάλακτος.
Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια της μπεσαμέλ, τότε είναι έτοιμη. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είναι κρεμώδης και λεία.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη γραβιέρα, το πιπέρι και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν στην μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε τη φέτα, την οποία σπάμε με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε προσεκτικά με το σύρμα χειρός ώστε να μη διαλύθει εντελώς.
Ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν στην μπεσαμέλ.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε -αν χρειάζεται- αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
190

Δείτε το βίντεο:

Προτεινόμενο ΆρθροΕνημέρωσηΣε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία της Κίλις Σφακιανάκη ήταν όλο δάκρυα και αναμνήσεις – Πήγε ο Νότης Σφακιανάκης;

Ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων