ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεκpη πασίγνωστη παρουσιάστρια στα 52 της ! Καλό ταξiδι λατρεμένη μας !

Νεκpη πασίγνωστη παρουσιάστρια στα 52 της ! Καλό ταξiδι λατρεμένη μας ! Ανάντα Λιούις: Πέθανε στα 52 της η παρουσιάστρια του MTV μετά από μάχη με τον καρκίνο…

Νεκpη πασίγνωστη παρουσιάστρια στα 52 της ! Καλό ταξiδι λατρεμένη μας !

Καλό ταξiδι λατρεμένη μας !

Ανάντα Λιούις: Πέθανε στα 52 της η παρουσιάστρια του MTV μετά από μάχη με τον καρκίνο του μαστού

Η θρυλική παρουσιάστρια του MTV έφυγε στα 52 της – Έγινε σύμβολο τηλεόρασης και ήταν αγωνίστρια κόντρα στον καρκίνο του μαστού

Η Ανάντα Λιούις, τηλεοπτική προσωπικότητα που σημάδεψε την δεκαετία του ’90 μέσα από το MTV, πέθανε σε ηλικία 52 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Είχε αφιερώσει τα τελευταία χρόνια στη δημόσια ευαισθητοποίηση για την πρόληψη.

Η Ανάντα Λιούις, η τηλεπερσόνα που έγινε γνωστή στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέσα από την παρουσία της στο MTV σε εκπομπές όπως το «Total Request Live» και το «Hot Zone» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε η αδελφή της, Λάκσμι Έμορι στα media, χωρίς να γίνουν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Ανάντα Λιούις είχε αποκαλύψει το 2020 πως διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σταδίου ΙΙΙ, υπογραμμίζοντας ότι είχε καθυστερήσει σημαντικά τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο.

Η πορεία της
Η Λιούις μεγάλωσε στο Σαν Ντιέγκο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ το 1995. Ξεκίνησε την καριέρα της στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας ως παρουσιάστρια της εκπομπής «Teen Summit», στην οποία συζητούσε θέματα που απασχολούσαν τους εφήβους και είχε συνεντεύξεις με προσωπικότητες όπως η τότε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Το MTV την προσέλαβε το 1997 ως «video jockey» και η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε μέσα από εκπομπές όπως το «Total Request Live» και το «Hot Zone».

Σχετικά: Έφυγε από την ζωή μόνη και ξεχασμένη μέσα σ’ ένα δωμάτιο του Νοσοκομείου αγαπημένη γνωστή ηθοποιός

Το 1999, οι New York Times την αποκάλεσαν «το απόλυτο It Girl της hip-hop γενιάς». Αποχώρησε από το κανάλι το 2001 για να παρουσιάσει το δικό της talk show και αργότερα εργάστηκε ως ανταποκρίτρια στο ψυχαγωγικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα «The Insider».

Το 2020 αποκάλυψε μέσω Instagram ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, εξηγώντας πως δεν έκανε τακτικά μαστογραφίες λόγω του φόβου της για την ακτινοβολία.

Παράλληλα, προέτρεψε τις ακόλουθές της να μην αμελούν τις εξετάσεις τους.

«Αυτό είναι δύσκολο για μένα, αλλά αν έστω και ΜΙΑ γυναίκα αποφασίσει να κάνει τη μαστογραφία της βλέποντας αυτό, τότε όσα περνάω θα αξίζουν τον κόπο», είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Το 2024 μίλησε εκτενώς για τη μάχη της με τον καρκίνο στο CNN, μαζί με τη στενή της φίλη και δημοσιογράφο Στέφανι Έλαμ, καθώς και τη Σάρα Σίντνερ, επιζήσασα του καρκίνου του μαστού.

Η Λιούις περιέγραψε πώς το 2019 ανακάλυψε έναν όγκο στο στήθος της. Αν και οι γιατροί της συνέστησαν διπλή μαστεκτομή, εκείνη αποφάσισε να δοκιμάσει εναλλακτικές θεραπείες, εστιάζοντας στον καθαρισμό του σώματος από τοξίνες και στο συναισθηματικό της φορτίο.

Μετακόμισε στην Αριζόνα, όπου συνδύασε ολιστικές και συμβατικές θεραπείες, μεταξύ των οποίων και η χημειοθεραπεία με ενίσχυση ινσουλίνης — μια μέθοδος κατά την οποία χρησιμοποιούνται χαμηλότερες δόσεις χημειοθεραπείας, βασισμένη στη θεωρία ότι η ινσουλίνη επιτρέπει στο φάρμακο να εισχωρήσει πιο αποτελεσματικά στα κύτταρα. Όπως παραδέχθηκε, αντιμετώπισε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που την εμπόδισαν να συνεχίσει απρόσκοπτα τη θεραπευτική της αγωγή.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, οι εξετάσεις έδειξαν πως ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση στη σπονδυλική στήλη, στους γοφούς και στους λεμφαδένες της.

Σχετικά: Τους είχε ζητήσει 1 πράγμα για όταν πεθάνει: Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Αλέξη Κούγια που τα παιδιά του δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με το CNN, η Λιούις τόνισε πως οι μαύρες γυναίκες έχουν δυσανάλογα αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από καρκίνο του μαστού. Απέδωσε εν μέρει το φαινόμενο αυτό στη βαθιά ριζωμένη δυσπιστία απέναντι στο ιατρικό σύστημα.

Προτεινόμενο Άρθρο Αυτές είναι οι συνέπειες του να κοιμάσαι με…

Ποτέ μην κρατάτε αυτά τα 4 κειμήλια

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι μια πολύ οδυνηρή εμπειρία, αλλά η ζωή και ο θάνατος είναι αμετάβλητοι νόμοι της φύσης που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας.

Ποτέ μην κρατάτε αυτά τα 4 κειμήλια

Όταν ένα αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει, υπάρχουν τέσσερα κειμήλια που δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε στους απογόνους μας.

1. Ρούχα

Τα φθαρμένα ρούχα είναι ένα από τα κειμήλια που συχνά δυσκολευόμαστε να αφήσουμε πίσω μας. Κουβαλούν τη ζεστασιά και τις αναμνήσεις όσων έχουν φύγει, σχεδόν σαν να συνεχίζουν να υπάρχουν γύρω μας. Ωστόσο, τα απομεινάρια που κρατάμε μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε εμάς και τους απογόνους μας.

Πρώτον, τα φθαρμένα ρούχα μπορεί να φέρουν το προσωπικό άρωμα του αποθανόντος, γεγονός που μπορεί να μας δυσκολέψει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα της απουσίας του. Δεύτερον, η υπερβολική προσκόλληση στη θλίψη της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά μας να επεξεργαστούμε τη θλίψη και να θεραπευτούμε αποτελεσματικά. Το πιο σημαντικό, η διατήρηση αυτών των αντικειμένων μπορεί να διαταράξει την καθημερινότητά μας και ακόμη και να οδηγήσει σε υπερβολική ψυχολογική δυσφορία.

2. Αγαπημένα αντικείμενα

Τα αγαπημένα αντικείμενα του αποθανόντος μπορεί να είναι τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά του, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η διατήρηση αυτών των αντικειμένων μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον βάρος για εμάς και τους απογόνους μας. Τα αγαπημένα αντικείμενα συχνά έχουν βαθιές συναισθηματικές συνδέσεις και αναμνήσεις που σχετίζονται με τον αποθανόντα, κάτι που μπορεί να μας κάνει υπερβολικά εξαρτημένους και να μας κάνει να νιώθουμε λύπη για την απουσία του.

Επιπλέον, αυτά τα αντικείμενα μπορούν να καταλάβουν περιορισμένο χώρο και πόρους, εμποδίζοντάς μας να προχωρήσουμε στη ζωή. Ενώ μπορεί να επιλέξουμε να κρατήσουμε ένα ή δύο ιδιαίτερα πολύτιμα αντικείμενα για να θυμόμαστε τον αποθανόντα, η υπερβολική συσσώρευση μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά μας να αποδεχτούμε και να χτίσουμε μια νέα ζωή.

3. Φθαρμένα Παπούτσια

Τα φθαρμένα παπούτσια συχνά θεωρούνται σημαντικά υπάρχοντα, καθώς μαρτυρούν κάθε βήμα που γίνεται στο ταξίδι της ζωής του αποθανόντος. Ωστόσο, η διατήρηση αυτών των φθαρμένων παπουτσιών μπορεί να συνοδεύεται από πρόσθετους κινδύνους και αρνητικές συνέπειες. Πρώτον, τα φθαρμένα παπούτσια μπορούν να συσσωρεύσουν βρωμιά και προσωπικά βακτήρια, θέτοντας μια πιθανή απειλή για την υγεία μας. Εάν εμείς ή οι απόγονοί μας φορέσουμε κατά λάθος αυτά τα παπούτσια, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δερματικές μολύνσεις ή άλλα προβλήματα υγείας.

Δεύτερον, η διατήρηση παλιών παπουτσιών μπορεί να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε την κανονική μας ζωή και να επιδιώξουμε νέες ευκαιρίες. Βυθιζόμενοι υπερβολικά σε αναμνήσεις του παρελθόντος, μπορεί να μην μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στις αλλαγές της πραγματικότητας και στην προσωπική μας ανάπτυξη. Το πιο σημαντικό είναι ότι το πνεύμα και οι αναμνήσεις όσων έχουν πεθάνει δεν εμπιστεύονται σε αντικείμενα, αλλά παραμένουν στις καρδιές μας. Θα πρέπει να μάθουμε να απελευθερώνουμε και να αγαπάμε αυτές τις αόρατες συνδέσεις αντί να βασιζόμαστε σε φυσικά αντικείμενα για να τις διατηρήσουμε.

4. Καπέλα

Ένα φθαρμένο καπέλο μπορεί να έχει συμβολικό νόημα, αντανακλώντας την ταυτότητα και την προσωπικότητα του αποθανόντος. Ωστόσο, η διατήρηση αυτών των καπέλων μπορεί να έχει ψυχολογική και συναισθηματική βλάβη για εμάς και τους απογόνους μας.

Πρώτον, τα καπέλα που έχουμε φορέσει μπορούν να πυροδοτήσουν τις σκέψεις και τις τύψεις μας για τον αποθανόντα, εμβαθύνοντας τον πόνο και τα άλυτα συναισθήματά μας.

Δεύτερον, τα καπέλα που έχουμε φορέσει μπορούν να γίνουν ένα ψυχολογικό βάρος, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν μπορούμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε και να αποδεχτούμε την απώλεια του αποθανόντος. Αντί να βασιζόμαστε σε αντικείμενα για να διατηρήσουμε μια συναισθηματική σύνδεση, θα πρέπει να μάθουμε να θυμόμαστε τον αποθανόντα θετικά, όπως διατηρώντας φωτογραφίες, γράμματα και κοινές αναμνήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Ροή Ειδήσεων